Βόμβα υπερμετάδοσης εάν ανοίξει η Ερμού λέει ο Σύψας: Προαναγγέλλει διαβατήριο εμβολιασμού για ταξίδια

File Photo: Κόσμος περπατάει στην οδό Ερμού πριν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Οι αποφάσεις της επιτροπής θα πηγαίνουν μέρα με την ημέρα ανέφερε ο καθηγητής επιδημιολογίας Νίκος Σύψας προειδοποιώντας: «Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας. Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού εάν ανοίξουν όλα τα καταστήματα. Θα γίνει εστία υπερμετάδοσης».

Ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στις γιορτές καθώς: «ό, τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη. Και θα είναι άσχημο. Στη Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε ημέρες. Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Άνοιξη», ξεκαθάρισε.

Οσον αφορά στον εμβολιασμό είπε ότι «ρεαλιστικός στόχος είναι να εμβολιαστούν μέχρι τον Ιούνιο υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. Δεν είναι εύκολος στόχος να εμβολιαστεί το 70%.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα του εμβολιασμού, καθώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει, αφού ο «ο κόσμος είναι δύσπιστος, για παράδειγμα το 30% του προσωπικού στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη».

Από τη στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει έγκριση, οι διαδικασίες του οποίου είναι εξαιρετικά αυστηρές,  να ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές. Εγώ θέλω πρώτα να δω τα στοιχεία και μετά να πω για την ασφάλεια» τόνισε.

Ερωτηθείς για την σπουδή της Αγγλίας να εγκρίνει το εμβόλιο, ο κ. Σύψας σημείωσε: »Δνε ξέρω αν αυτό ήταν αποτέλεσμα άνωθεν παρέμβασης. Εμείς δνε θέλουμε τέτοιου είδους εγκρίσεις, αλλά μια κανονική έγκριση. Από τη στιγμή που θα το κρίνει ο ΕΜΑ εγώ θα είμαι απολύτως ήσυχος».

Σκοπός είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα μέσα Ιανουαρίου. Θα κάνω από τους πρώτους το εμβόλιο» ξεκαθάρισε και προανήγγειλε ότι «χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει από χώρα σε χώρα».

Ακολουθήστε τιο HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Από τα εποχικά είδη ξεκινά το άνοιγμα της αγοράς: Επονται κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: