Συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ανανέωση των κυρώσεων στη Ρωσία

File Photo: Ο Σαρλ Μισέλ. EPA, JULIEN WARNAND




Συμφωνία επιτεύχθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως προς τα συμπεράσματα για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ανανέωση των κυρώσεων προς τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ.

Οι 27 ενέκριναν κείμενο που προβλέπει ότι “μετά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διεξήγαγε συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.

Τόνισε τη σημασία μιας ισχυρής στρατηγικής διατλαντικής εταιρικής σχέσης που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης των πιεστικών παγκόσμιων προκλήσεων.

Η ΕΕ προσβλέπει σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως για την ενίσχυση της παγκόσμιας αντίδρασης για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, τη συνεργασία σε ψηφιακά και τεχνολογικά θέματα, την ενίσχυση του αμοιβαίου εμπορίου, την αντιμετώπιση εμπορικών διαφορών, τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, την προώθηση της πολυμέρεια, καθώς και την ειρήνη και την ασφάλεια. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις κοινές προτεραιότητες με τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.”

Oι 27 ξεκίνησαν στις 19.40 (τοπική ώρα Βρυξελλών) τη συζήτηση για την Τουρκία. Θα επανέλθουν στο κλίμα αφού ολοκληρώσουν το κεφάλαιο των εξωτερικών σχέσεων.

ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Δένδιας: Όπου πρόβλημα εκεί και η Τουρκία, όπου συνεννόηση, Διεθνές Δίκαιο, εκεί και η Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: