Ψηλά οι αριθμοί στη Γερμανία: 19.528 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 731 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

FILE PHOTO: Οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί της δημόσιας τάξης ελέγχουν τους ανθρώπους αν φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά των περιορισμών του κορωναϊού στην Κολωνία της Γερμανίας. EPA, SASCHA STEINBACH




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.528 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.530.180, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα 731 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 27.006 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

— Στο Καζακστάν επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 739 κρούσματα του SARS-CoV-2, 87 περισσότερα από ό,τι μία ημέρα νωρίτερα, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην κεντρασιατική χώρα να φθάνει τους 147.975, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική επιτροπή στην οποία έχει ανατεθεί η αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού — ή R0 — των τελευταίων οκτώ ημερών βρίσκεται στο 0,95.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 8 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 2.194 νεκρούς στη χώρα των 18,8 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Αίγυπτος: Πάνω από 700 κρούσματα του νέου κορονοϊού — τα περισσότερα από τον Ιούλιο

Πάνω από επτακόσια κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Αίγυπτο τις προηγούμενες 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τη 17η Ιουλίου, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, καταγράφηκαν 718 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 32 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 500 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αίγυπτο ανέρχεται ως εδώ σε πάνω από 7.100 νεκρούς επί συνόλου 126.000 μολύνσεων.

Την 11η Δεκεμβρίου το Κάιρο ανακοίνωσε πως παρέλαβε μια πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό το οποίο ανέπτυξε η κινεζική Sinopharm.

— Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 640 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 95.200.

Παράλληλα, άλλοι 16 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της βόρειας Αφρικής να φθάνουν ως εδώ τα 1.353.

Τα επίσημα δεδομένα πάντως δεν θεωρείται πως αντανακλούν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, όπου επικρατεί χάος από το 2011.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Τρίπολη, Libyan Arab Jamahiriya – Κάιρο, Αίγυπτος – Νουρ-Σουλτάν, Kazakhstan

Κατεβασμένα τα ρολά στη Μεγάλη Βρετανία: Συναγερμός, αλλά και πανικός, από τον μεταλλαγμένο ιό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: