Πρώτη αντίδραση της Αγκυρας για τα σενάρια απόπειρας δολοφονίας του Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. EPA, ERDEM SAHIN
Απόπειρα δολοφονίας του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρεμ Ιμάμογλου ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους,  σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό κανάλι Τ24, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με τα αντιπολιτευτικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στις 23 Νοεμβρίου οι σωματοφύλακες του Δημάρχου έλαβαν προειδοποίηση να αυξήσουν τα μέτρα προστασίας του και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία αυξήθηκε ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειάς του.

Ωστόσο, η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας δήλωσε πως “δεν τίθεται θέμα απόπειρας δολοφονίας ή σύλληψης των δραστών”. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μάλιστα ότι κατά καιρούς έρχονται τέτοιου είδους πληροφορίες για δημόσια πρόσωπα και ενημερώνεται η φρουρά τους ώστε να αυξήσουν τα μέτρα προστασίας τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε στην εφημερίδα Σοζτζού ότι “κατά καιρούς λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με πολιτικές προσωπικότητες ή πολύ δημοφιλείς προσωπικότητες, οι οποίες αξιολογούνται αυστηρά και εάν είναι απαραίτητο αναφέρονται στην αστυνομία… Εάν χρειαστεί, οι ομάδες προστασίας του ατόμου αυτού ενισχύονται. Ωστόσο, αυτά δεν ανακοινώνονται”. Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως και για τον ίδιο είχαν γίνει κάποιες επιχειρήσεις αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Φήμες για απειλές κατά του Ιμάμογλου από τρομοκράτες του ISIS, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal