O Στάρμερ κατηγορεί τον Τζόνσον ότι τα αυστηρά μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα

Ο ηγέτης των Βρετανικών Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ επέκρινε αυστηρά την εισαγωγή των περιοριστικών μέτρων την τελευταία στιγμή, τονίζοντας ότι αυστηρότερα μέτρα θα έπρεπε να έχουν εφαρμοσθεί νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση αναγκάσθηκε να επιβάλει νέο αυστηρό lockdown στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιοανατολική Αγγλία μπροστά στην εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, μαζί με την Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Ευρώπης με περισσότερους των 67.000 νεκρούς. Το όριο των 2.000.000 κρουσμάτων ξεπεράσθηκε σήμερα.

Η Χέλεν Ντίκινσον, η επικεφαλής της βρετανικής ομοσπονδίας εμπόρων, προειδοποίησε σήμερα ότι οι συνέπειες των σημερινών αποφάσεων θα είναι «πολύ σοβαρές».

«Απέναντι στην προοπτική απώλειας 2 δισεκατομμυρίων λιρών σε πωλήσεις εβδομαδιαίως για τρίτη συνεχή φορά αυτόν τον χρόνο, πολλά καταστήματα θα βρεθούν σε δυσχερή θέση και πολλές χιλιάδες θέσης εργασίας θα απειληθούν», πρόσθεσε, ζητώντας επιπλέον οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση για τον κλάδο.

Οπως στην Αγγλία, μέτρα lockdown θα εφαρμοσθούν από αύριο στην Ουαλία, σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Η Βόρεια Ιρλανδία θα επιστρέψει σε lockdown αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Η Σκωτία εφαρμόζει περιορισμούς Επιπέδου 4 από τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ ανακοινώθηκαν αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάθε συνιστώσα του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίζει μόνη για την στρατηγική της απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον δέχεται δριμείες επικρίσεις από την αρχή της επιδημίας για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Αφού επένδυσε, χωρίς αποτελέσματα, στην μαζική πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ που χαρακτηρίζεται φιάσκο από τους επικριτές της, η κυβέρνηση Τζόνσον ποντάρει πλέον στην εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων MHRA ετοιμάζεται, μετά το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech να εγκρίνει στις 28 ή στις 29 Δεκεμβρίου ένα δεύτερο εμβόλιο, αυτό της εταιρείας AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph. .

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

“Πρέπει να δράσουμε τώρα” είπε ο Τζόνσον και διέταξε lockdown Επιπέδου 4 σε Λονδίνο και νοτιο-ανατολική Αγγλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: