Ο Ερντογάν θέλει παράταση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη: Διάταγμα στη Βουλή

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον υποτακτικό ηγέτη του καθεστώτος της Τρίπολης, αλ Σαρατζ, στην Άγκυρα. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε διάταγμα με το οποίο ζητεί από την Βουλή της χώρας του επέκταση της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet.

Εφόσον εγκριθεί το διάταγμα, θα επεκταθεί κατά 18 μήνες η ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων στην δυτική Λιβύη, όπου η Αγκυρα στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας  (GNA), αντίπαλο του Χαλίφα Χάφταρ και των δυνάμεων του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA).

Η αρχική αποστολή έγινε τον περασμένο Ιανουάριο όταν έφτασαν στην Λιβύη οι πρώτοι Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι μετά από αίτημα στρατιωτικής βοήθειας που διατυπώθηκε από το  GNA. Η διάρκειά της είναι διάρκειας ενός έτους βάσει της σχετικής συμφωνίας.

Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και Σύριοι μισθοφόροι έχουν σταλεί στην Λιβύη για να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις του  GNA εναντίον των δυνάμεων του Χάφταρ.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ υποστηρίζονται από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, και η έδρα τους είναι στην πόλη Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη.

Πηγή: Cumhuriyet/Ahval

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τεχεράνη και Άγκυρα στα μαχαίρια για ένα ποίημα: Το απάγγειλε ο Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: