Ο άβουλος γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα κάνει ότι απαιτεί η “μαμά Τουρκία”…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ο υπουργός Εξωτερικών της κατοχικής δύναμης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν έκρυψε τα λόγια του μετά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με την ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, την «καμπόση» και «ατρόμητη» Τζέιν Χολ Λουτ.

Η κ. Λουτ, ως γνωστό, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, και δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της! Ο Τσαβούσογλου είπε στη «σιδηρά κυρία» του ΟΗΕ ότι η Τουρκία προωθεί πλέον την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών στη βάση, όπως είπε, της ισότιμης κυριαρχίας, καθώς αυτό επιβάλλουν οι …πραγματικότητες στο νησί.

Ο Τούρκος υπουργός εξήγησε στην ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ ότι πρέπει να δημιουργηθεί το έδαφος για μία νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης. Και έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, συμπεριλαμβάνοντας και τη φωτογραφία του με την κ. Λουτ, ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης στην Κύπρο δεν συζητείται πλέον. “Δεν είναι πλέον βιώσιμο”, υπογραμμίζει ο Τσαβούσογλου.

Μάλιστα. Και τι απάντησε η ειδική απεσταλμένη του άβουλου γενικού γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες; Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος; Διότι κάποιες καλές πληροφορίες συγκλίνουν και αναφέρουν ότι ο εν λόγω κύριος επικεφαλής του αμαρτωλού ΟΗΕ, θα πράξει ότι θέλει η «μαμά» Τουρκία. Δηλαδή:

  • Η κατοχική δύναμη ζητά την απαράδεκτη «λύση» των δύο κρατών; Να το συζητήσουμε…
  • Η κατοχική δύναμη απαιτεί διχοτόμηση; Να το δούμε…

Η κατοχική Τουρκία και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, βρίσκουν και κάνουν. Διότι η Αθήνα στο Κυπριακό αφήνει τα “πρωτεία” στη Λευκωσία, και επειδή οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους, είναι εκβιαζόμενοι λόγω της διαφθοράς. Αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά. Στο τέλος θα χάσουμε όλη την Κύπρο.

Μιχάλης Ιγνατίου
HELLAS JOURNAL

Για τα Εθνικά Θέματα και το Κυπριακό: To νέο βιβλίο του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: