Μεγάλη η ανταπόκριση των ομογενών στον ραδιομαραθώνιο των «HRF» και «Hellas-FM» για την Ελλάδα

FILE PHOTO: Σήμα εκπομπής έξω από ραδιοφωνικό στούντιο ANA-MPA, ORESTIS PANAGIOTOU




Τεράστια ήταν η ανταπόκριση της ομογένειας στον ραδιομαραθώνιο που διοργάνωσαν την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation, HRF) σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas FM» της Νέας Υόρκης.

Στόχος του ραδιομαραθώνιου ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά και διανομή επισιτιστικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι ηγέτες των δύο φορέων λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσχέρειες που προκάλεσε η πανδημία και στην ίδια την ομογένεια, έθεσαν δειλά – δειλά τον πήχη στα $30.000 προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα για την χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων στην Αθήνα.

Η θερμή όμως ανταπόκριση της ομογένειας εκτόξευσε, στο τέλος του ραδιομαραθωνίου, το ποσό, στις $55.000, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του «Hellas Fm», Νίκο Φύλλα, έχουν και άλλες υποσχέσεις και υπολογίζουν ότι ο αριθμός των χρημάτων θα ξεπεράσει τις $60.000.

Ο ραδιομαραθώνιος λειτούργησε ως γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού και παρείχε την δυνατότητα στους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, στους εθελοντές, τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Αθήνα, να προβάλλουν το έργο τους και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη στους ομογενείς για την γενναιοδωρία τους.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και άλλοι πολιτικοί, οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, αντίστοιχα, εξήραν την προσφορά του Ιδρύματος και του Hellas-FM και υπενθύμισαν στο ακροατήριο από όλα τα σημεία του πλανήτη ότι «μαζί μπορούμε», «μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και να απαλύνουμε τον πόνο και την δυστυχία που έχουν προκαλέσει οι εποχές των Μνημονίων στην γενέτειρα και η πανδημία του κορωνοϊού».

Οι μαρτυρίες των ευεργετημένων από την αγάπη και της γενναιοδωρία της ομογένειας ήταν συγκλονιστικές και παρείχαν την δυνατότητα στο ακροατήριο του «Hellas FM» να συνειδητοποιήσει ότι κάθε δολάριο που προσφέρουν οι ομογενείς θεραπεύει πληγές και σώσει στην κυριολεξία ψυχές και ζωές.

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation Inc.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2012, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρησιμοποιηθούν για την αγορά στην Ελλάδα, ειδών διατροφής και άλλων βασικών αναγκών για την αρωγή δεινοπαθούντων στην Ελλάδα. Oι ανάγκες είναι αυξημένες τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί και αποσταλεί στην Ελλάδα περίπου $700.000 συμπεριλαμβανομένων δωρεών στην Ελλάδα, καθώς και εθελοντικές κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες, με την πραγματική αξία της βοήθειας να ανέρχεται περίπου στο $1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Mε πληροφορίες από ert.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Απεβίωσε ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης: Ηγήθηκε των αγώνων της Ομογένειας για 40 χρόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: