Ετοιμος για κυρώσεις κατά Τουρκίας δηλώνει (ξανά) ο Σαρλ Μισέλ: «Να τελειώνει το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι»

File Photo: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. EPA/STEPHANIE LECOCQ / POOL




Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις απέναντι στην συμπεριφορά της Αγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής.

Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε» για να επιβάλουμε κυρώσεις για την κατάσταση, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η θέση της Ε.Ε., όπως τέθηκε στα συμπεράσματα του Συμβουλίου την 1η Οκτωβρίου, ήταν «πολύ σαφής», είπε ο κ. Μισέλ. «Θέλουμε μία πιο σταθερή και προβλέψιμη σχέση με την Τουρκία, αλλά χρειάζονται δύο για να χορέψει κανείς τανγκό», πρόσθεσε.

Ο κ. Μισέλ εξήγησε ότι αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο «εξετάσαμε τα οικονομικά ζητήματα, τα ζητήματα στο μεταναστευτικό, τα ζητήματα ενέργειας για παράδειγμα αλλά η προϋπόθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή την περιοχή σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς προκλήσεις , τις εχθρικές δηλώσεις και το να μη σέβεται τις διεθνείς αρχές».

«Θέλουμε να σεβαστούμε να κράτη-μέλη, να σεβαστούμε τα συμφέροντά μας, να υπάρχει συνοχή, εστάλησαν μηνύματα τον Οκτώβριο και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σταθεροί σε αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου» σημείωσε επίσης ο Σαρλ Μισέλ υπογραμμίζοντας ότι «για την Τουρκία πιστεύω ότι το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να τελειώσει».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πανηγυρίζουν Μενέντεζ και βαν Χόλλεν για την προοπτική τιμωρίας της Τουρκίας για τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: