Οι έξι Μεγάλοι Εκλέκτορες της Νεβάδα ψήφισαν τον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ

File Photo Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απευθύνεται σε ψηφοφόρους του το βράδυ των εκλογών. EPA/JIM LO SCALZO μέσω ΚΥΠΕ




Οι έξι Μεγάλοι Εκλέκτορες της Νεβάδα ψήφισαν σήμερα τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ, επικυρώνοντας την νίκη του εκλεγμένου προέδρου στην Πολιτεία αυτή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Η νίκη του Μπάντεν στην κρίσιμη Πολιτεία είχε αμφισβητηθεί από μια από τις πολυάριθμες ανεπιτυχείς προσφυγές του στρατοπέδου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην απεγνωσμένη προσπάθεια του τελευταίου να ανατρέψει την εκλογική του ήττα.

Ένας δικαστής στην Πολιτεία απέρριψε την αγωγή του επιτελείου για την επανεκλογή Τραμπ εκεί, αποφαίνοντας ότι η νομική του ομάδα δεν στήριξε με αποδείξεις τους ισχυρισμούς της για νοθεία και για επιλήψιμες ενέργειες.

Η συνεδρίαση των Μεγάλων Εκλεκτόρων στις Πολιτείες των ΗΠΑ που γίνεται σήμερα για να ψηφίσουν και να ανακοινώσουν την νίκη του υποψηφίου των προεδρικών εκλογών που εξασφάλισε τους περισσότερους ψήφους ανά Πολιτεία είναι παραδοσιακά μια τυπική διαδικασία, αλλά φέτος αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της επιμονής του Τραμπ να μην αναγνωρίζει την ήττα του και να αμφισβητεί, χωρίς καμία απόδειξη, την νομιμότητα των εκλογών.

Όλες οι Πολιτείες έχουν επικυρώσει τα αποτελέσματά τους και η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστηρίων και αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν απορρίψει τις κατηγορίες του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Ο Μπάιντεν κέρδισε στις εκλογές 306 εκλέκτορες έναντι 232 για τον Τραμπ, συγκεντρώνοντας αριθμό ρεκόρ ψήφων 81,28 εκατομμύρια, δηλαδή το 51,3%, έναντι 74,22 εκατομμυρίων ψήφων για τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Με πληροφορίες από  Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δεν θα κάνω τώρα το εμβόλιο, λέει ο Τραμπ: Αναβάλλει και τον εμβολιασμό της κυβέρνησής του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: