Δεν θα κάνω τώρα το εμβόλιο, λέει ο Τραμπ: Αναβάλλει και τον εμβολιασμό της κυβέρνησής του…

File Photo: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε τις αγωγές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα. EPA/Erin Schaff / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε το σχεδιασμό για τον άμεσο εμβολιασμό των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ θα είναι ανάμεσα στους πρώτους Αμερικανούς που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο  Pfizer/BioNTech. Μάλιστα έλεγαν πως από τους πρώτους θα είναι αξιωματούχοι στον στενό κύκλο του προέδρου Τραμπ.

Όμως, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως ζήτησε να γίνει αλλαγή  στο σχέδιο αυτό.

Οι πρώτες τρια εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου διανέμονται από χθες σε δεκάδες σημεία – κέντα εμβολιασμού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

Το σχέδιο εμβολιασμού στον Λευκό Οίκο το οποίο αποκάλυψαν οι New York Times, επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC)  John Ullyot.
Ενας εκ των στόχων του προγράμματος ήταν να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του εμβολίου, δήλωσε.

“Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να έχουν βέβαιοι ότι θα κάνουν το ίδιο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ βάσει των οδηγιών των επαγγελματιών του τομέα δημόσιας υγείας και της ηγεσίας της εθνικής ασφάλειας” πρόσθεσε ο Ullyot .

Όμως, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι θα πρέπει να περιμένουν.
“Ο κόσμος που δουλεύει στον Λευκό Οίκο θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο κάπως αργότερα απ’ ό,τι έχει προγραμματιστεί, εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο για καποιον” έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. “Zήτησα να γίνει αυτή η διευθέτηση”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που νόσησε με κορωναϊό τον Οκτώβριο και ανάρρωσε μετά από σύντομη νοσηλεία, δηλώνει επίσης πως δεν σχεδιάζει να εμβολιαστεί αλλά θα το πράξει “τον κατάλληλο χρόνο”.

Παράλληλα προσφάτως είχε δηλώσει ότι έχει ανοσία, αν και οι ειδικοί λένε πως δεν είναι σαφές κατά πόσον οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 προστατεύονται από μια δεύτερη μόλυνση, κι αν ναι, δεν είναι γνωστό για πόσο χρόνο διατηρούν αυτή την ανοσία.

Σημειώνεται ότι έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα κορωναϊού στον Λευκό Οίκο και στον στενό κύκλο του προέδρου Τραμπ.

Με πληροφορίες από BBC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: