Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο με τη διαφθορά: Πάλι επιχειρούν συγκάλυψη των σκανδάλων…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Φωτογραφία ΓΤΠ – Στ. Ιωαννίδης




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κάποιος να μας βοηθήσει παρακαλώ… Για να καταλάβουμε τι στο καλό συμβαίνει και για να μην τρελαθούμε ομαδικά. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Σαββίδης, πριν λάβει την «υψηλή»  θέση του, ήταν υπουργός της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Ο σημερινός Πρόεδρος τον διόρισε Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Άρα, γιατί να περιμένουμε να επιτρέψει ποτέ να προχωρήσει οποιαδήποτε υπόθεση που αφορά τον πρόεδρο της Κύπρου και τους υπουργούς του, που έχουν λάβει αποφάσεις, οι οποίες ζημίωσαν την Κύπρο σε πολλά επίπεδα. Σωστά δεν τα λέω; Αυτοί πάνω απ’ όλους ευθύνονται για το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων”. Ενέκριναν τον σχετικό νόμο, χωρίς να θέσουν ασφαλιστικές δικλείδες. Με αποτέλεσμα γνωστοί διεθνείς απατεώνες να έχουν αγοράσει έναντι μερικών εκατομμυρίων τα ευρωπαϊκά διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι φρικτό και να το σκέφτεται κανείς…

Παρά το γεγονός, ότι για την Κύπρο ομιλούμε, όπου όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι… Ή όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, «εδώ είναι Κύπρος». Όπως λέμε «εδώ είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα» και όλα γίνονται όπως βολεύει το σύστημα.

  • Συμφωνούμε ότι είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο η υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων». Μπήκαν στην Κύπρο μέχρι 8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά φαίνεται τα περισσότερα πήγαν στους μεσάζοντες και όχι στην κυπριακή οικονομία.

Στις σοβαρές χώρες όλα αυτά που συζητούνται τόσους μήνες στην Κύπρο, είναι αυτονόητα. Δίνονται τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Εδώ η μάχη δίνεται για να ΜΗΝ δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία. Και μάλιστα συμφωνεί και ο …ανεξάρτητος Γενικός Εισαγγελέας, που αναγκάζομαι να θυμίσω ότι είναι πρώην υπουργός της παρούσας κυβέρνησης και διορίστηκε στο σημαντικό πόσο που κατέχει από τον σημερινό Πρόεδρο της Κύπρου. Υπουργός της κυβέρνησης ήταν και ο βοηθός γενικός εισαγγελέας, ο κ. Σάββας Αγγελίδης.

Οι αποδείξεις πρωτοπαρουσιάστηκαν από το αμαρτωλό κανάλι του Κατάρ, το αλ Τζαζίρα. Άσχετα από συμπάθειες και αντιπάθειες -και προσωπικά το αντιπαθώ επειδή παίζει τουρκικά παιγνίδια και δεν σέβεται τη δημοσιογραφική δεοντολογία- το κανάλι δεν πλαστογράφησε τα έγγραφα. Πρόκειται για πραγματικά έγγραφα. Ακόμα και αν δεν υπήρχαν τα βίντεο με δικηγόρους, πολιτικούς, κατασκευαστές και λοιπά, τα έγγραφα ομιλούν από μόνα τους.

Δόθηκαν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε απατεώνες και σε εγκληματίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, για την οποία δεν ντρέπονται ο Πρόεδρος και οι υπουργοί του που τα ενέκριναν παρανομώντας. Δεν λέμε να παραιτηθεί ο κ. Αναστασιάδης, όπως ζητούν οι πρώην σύμμαχοί του και συνέταιροι του στο ρατσιστικό σχέδιο Ανάν. Αλλά ζητούμε διαφάνεια. Πρέπει να γίνει πραγματική ανεξάρτητη έρευνα, διότι ο κ. Γενικός Εισαγγελέας δεν είναι ανεξάρτητος. Και αν ευθύνεται ο πρόεδρος και οι υπουργοί του, τότε τα ξαναλέμε. Ίσως απαιτηθεί να τεθεί θέμα παραμονής τους.

Απ’ εκεί και πέρα, ένα βασικό ερώτημα είναι ποιος έκλεψε τα έγγραφα και τα έδωσε στο αλ Τζαζίρα. Είναι θέμα, αλλά όχι πια τόσο σημαντικό. Διότι επαναλαμβάνω ότι δεν είναι πλαστογραφημένα τα έγγραφα. Μπορεί να είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τα έχουν κλέψει με τη βοήθεια χάκερς… Μπορεί να είναι πρώην ή νυν κρατικοί υπάλληλοι, που θέλουν να εκδικηθούν τον κ. Αναστασιάδη. Είναι πολλοί αυτοί που ευεργέτησε και τώρα τον κυνηγούν. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από αυτούς που είχαν πρόσβαση σε αυτά.

  • Αλλά επιμένω ότι δεν έχει πια σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το σκάνδαλο αυτό καθ’ αυτό: ότι η αρμόδια κυβέρνηση, εν γνώση και των κομμάτων, ιδιαίτερα του δεξιού ΔΗΣΥ και του «αριστερού» ΑΚΕΛ, πουλούσε σε απατεώνες και εγκληματίες τα κυπριακά διαβατήρια έναντι ενός μεγάλου τιμήματος, το οποίο φαίνεται ότι μοιράζονταν πολιτικοί, δικηγόροι, λογιστές και κατασκευαστές.
  • Όλων αυτών θέλουμε να γνωρίζουμε τα ονόματα. Για να γνωρίζουμε τους νόμιμους και τους παράνομους. Διότι δεν νομίζω ότι όλοι παρανόμησαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Όταν έγραφα τις παραπάνω γραμμές, δημοσιοποιήθηκε μία δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρει:

«Δεν είμαι διατεθειμένος, με κανένα τρόπο, να διακινδυνεύσω, την όποια υπόσκαψη της Διερευνητικής Επιτροπής ή των τυχόν ερευνών που ο Γενικός Εισαγγελέας θα κρίνει σκόπιμο να διεξαχθούν, προκειμένου να ικανοποιήσω τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του οποιουδήποτε».

Εξαιρετική δήλωση… Αλλά γιατί χρειάζονταν όλες αυτές οι έρευνες για να διαπιστωθούν οι παρατυπίες; Όλοι τις γνωρίζουν. Με πρώτο τον πρόεδρο και τους υπουργούς του.

Οι έρευνες γίνονται συνήθως πριν ληφθούν οι αποφάσεις. Οι έρευνες μετά τις αποκαλύψεις διεξάγονται για λόγους συγκάλυψης. Δεν πρόκειται κανείς να πιστέψει τα πορίσματα. Όποιοι δεν φοβούνται, δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Όχι τα «μαγειρεμένα»…

Για χάρη της συζήτησης και μόνο -διότι στοιχεία δεν έχουμε- δέχομαι ότι πίσω από τις αποκαλύψεις βρίσκονται οι Τούρκοι ή πρώην συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη που τώρα εργάζονται για ξένα συμφέροντα.

Ακόμα και αν πρόκειται γι’ αυτούς, τα στοιχεία για τα «χρυσά διαβατήρια» είναι πραγματικά… Αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει.  Με την κλοπή πρέπει να ασχοληθούν οι αστυνομικές αρχές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι πολιτικοί της δεκάρας, που κυνηγούσαν τους διεφθαρμένους πολιτικούς στην Κύπρο, έχουν σκάσει το τελευταίο διάστημα. Για ποιο λόγο άραγε; Δύο τινά συμβαίνουν: Είτε εμπλέκονται και οι ίδιοι, που δεν το αποκλείω, είτε έχουν σχέσεις με τους βασικούς υπόπτους του σκανδάλου των “χρυσών διαβατηρίων”. Αυτοί που τους περιμένουν στη γωνία να ετοιμαστούν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με τη βοήθεια των Γερμανών, η Τουρκία σέρνει την Ελλάδα σε διάλογο: Κάτι δεν πάει καθόλου καλά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: