1.106.789 κρούσματα του νέου κορωναϊού στη Γερμανία: 17.602 θάνατοι λέει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

File photo: Iατρικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού παίρνει δείγμα από επισκέπτη για τεστ κορωναϊού στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof στο Βερολίνο, Γερμανία. EPA, FILIP SINGER




Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 22.046 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.106.789, δείχνουν σήμερα Πέμπτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, 479 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 17.602 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη 540 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από 511 την προηγουμένη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 35.703.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε στους 529 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, με τον δείκτη θνητότητας να υποχωρεί στο 1,48%.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος επί 26 ημέρες, εκ των οποίων ξεπέρασε τα πεντακόσια τις πέντε. Παρότι οι νοτιοκορεάτικες αρχές, που μιλούν περί «τρίτου κύματος» της πανδημίας, επέβαλαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα το τελευταίο διάστημα.

Τα 260 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ και 137 στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει. Άλλα 24 εντοπίστηκαν σε ελέγχους των αρχών στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Σεούλ, Korea Republic

174.515 οι θάνατοι στη Βραζιλία εξαιτίας του νέου κορωναϊού: Πάνω από 6,43 εκατ. κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: