Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες στην Κύπρο και η αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και οι διαμαρτυρίες από συγκεκριμένες επιχειρήσεις που επηρεάζονται σε Λεμεσό και Πάφο, η αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ και η αποστολή επιστολών σε δανειολήπτες για εκποίηση της περιουσίας τους από τις τράπεζες είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ένας φίλος στο Λευκό Οίκο;», αναφέρεται στο κύριο του θέμα στις εκλογές στις ΗΠΑ, γράφοντας ότι μια ανάσα από την τελική νίκη βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος έσπασε όλα τα ρεκόρ αφού κατέγραψε 233 κρούσματα κορωνοϊού χθες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με πρόσκληση στον Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνειο απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στους Μητροπολίτες.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εμβόλιο 150 εκατ. ευρώ για 60.000 εργαζόμενους», γράφει ότι ολική επαναφορά ειδικών σχεδίων στήριξης φέρνει το νέο απαγορευτικό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο νέο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες στην Κύπρο, και σημειώνει ότι γεμίζουν τα νοσοκομεία. Αλλού γράφει ότι κρίθηκαν ακατάλληλοι οι σύμβουλοι μελετητές που κέρδισαν τον διαγωνισμό για το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, ενώ προηγουμένως τους είχαν τιμήσει με βραβείο.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Προσοχή, ξεφεύγει ο έλεγχος» γράφει ότι το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλεί τρόμο, ενώ νοσηλεύονται 65 άνθρωποι σε Λευκωσία και Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι δυσφορία στους πολίτες και οργή στους ιδιοκτήτες παιδότοπων και γυμναστηρίων σε Λεμεσό και Πάφο προκάλεσαν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κτύπησαν στο ψαχνό οι ανακριτές για πολιτογραφήσεις αφού βρίσκουν σοβαρά στοιχεία για σειρά υποθέσεων από το πόρισμα Καλογήρου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκβιασμοί από τράπεζες σε δανειολήπτες» γράφει για βροχή επιστολών των τραπεζών σε δανειολήπτες, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί 1.362 εκποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αλλού γράφει ότι σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση υπό το βάρος της αύξησης των ανέργων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ραγδαία είναι η αύξηση των νοσηλευόμενων με COVID-19 στα νοσοκομεία της Κύπρου ενώ χθες ανακοινώθηκαν 233 νέα περιστατικά.

Με τίτλο «Μπορεί να σημαίνει οριστικό κλείσιμο» η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» γράφει στο κύριο της θέμα ότι επιχειρήσεις αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα τις παραλύουν, ενώ τα νέα περιστατικά κορωνοϊού έφτασαν χθες στα 233, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ. Αλλού γράφει ότι ο Μπάιντεν βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη, ενώ ο Τραμπ καταθέτει αγωγές σε διάφορες πολιτείες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν νέα σχέδια στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, ύψους €150 εκ ευρώ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρόμο-μέτρα `κάλυψης` της ανικανότητάς τους!», γράφει ότι εκτός ελέγχου βρίσκεται και πάλι η κατάσταση με την έξαρση της πανδημίας και κάνει λόγο για “ανεπάρκεια των κυβερνώντων”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε “ραφιναρισμένη εκμετάλλευση” των εργαζομένων. Αλλού γράφει ότι οδήγησαν στα 2 κράτη και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και κάνει λόγο για ασήκωτες ευθύνες Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη, ΔΗΣΥ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: