Χρειάζεται χρόνο ακόμα ο Βιγιαφάνιες

File Photo ΑΠΕ-ΜΠΕ




Το κυριότερο ενδιαφέρον των φίλων του Παναθηναϊκού απ’ το -προπονητικού χαρακτήρα- φιλικό της Πέμπτης (12/11) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Κορωπί, είχε να κάνει κυρίως με το βαθμό ετοιμότητας του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Σημειώνεται ότι στις 21 Νοεμβρίου, ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ο Αργεντινός έπαιξε για περίπου 60 λεπτά σε ρόλο «δεκαριού» πίσω από τον στράικερ, θέση στην οποία θέλει να τον καθιερώσει ο Λάζλο Μπόλονι, ενόψει μίας πολύ πιθανής αλλαγής του συστήματος του «τριφυλλιού» σε 4-2-3-1 ή σε 4-4-2 σε «ρόμβο».

Ο «Βίγια» είχε ικανοποιητική παρουσίας στο φιλικό, έψαξε το κάθετο παιχνίδι και τις συνεργασίες ψηλά, στο όριο της αντίπαλης περιοχής, όμως δεν είχε υψηλό βαθμό «χημείας» με την υπόλοιπη μεσοεπιθετική διάταξη, αφενός λόγω της απουσίας του στο πρώτο δίμηνο της σεζόν λόγω προσαγωγών κι αφετέρου λόγω και της μη συμμετοχής των βασικών επιθετικών του «τριφυλλιού» (Μακέντα και Καρλίτος) στο φιλικό.

Από εκεί και πέρα, η απουσία του, σ’ αυτό το πρώτο δίμηνο και τα συνεχόμενα μπρος-πίσω στην περίοδο της αποθεραπείας του, τον έχουν κάνει αρκετά επιφυλακτικό κι «ανήσυχο», σε σημείο που να μην είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος «πνευματικά» για να βάλει τα πόδια του στη… φωτιά.

Επίσης, είναι φανερό πως η αποχή του έχει «κοστίσει» πολύ σε φυσική κατάσταση και ρυθμό. Στοιχεία που του λείπουν και προσπαθεί να τα ξαναβρεί μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων.

Ο Αργεντινός άσος θέλει πολύ -λόγω ιδιοσυγκρασίας και χαρακτήρα- να είναι ακόμη και βασικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το αν θα το καταφέρει θα εξαρτηθεί, ωστόσο, απ’ το πόσο θα αρχίσει να «λύνεται» και να βρίσκει σιγά-σιγά ρυθμό στις προπονήσεις που μένουν σ’ αυτή τη μία εβδομάδα και κάτι μέχρι το ελληνικό clasico.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGE

Ο Ολυμπιακός γύρισε τον διακόπτη και τελικά επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 75-71

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: