Απόφαση-καταπέλτης ομογενή δικαστή για τον Τραμπ: Οι ψηφοφόροι, όχι οι δικηγόροι, εκλέγουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παίζει γκόλφ στο ξενοδοχείο του, στη Βιρτζίνια. EPA, SHAWN THEW




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το πιο σημαντικό πράγμα για τη Δημοκρατία είναι να λειτουργούν οι Θεσμοί. Και οι υπηρέτες των Θεσμών να τιμούν τον όρκο που έδωσαν, να σέβονται τον όρκο στην Πατρίδα. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να μην λυγίζουν μπροστά στις πιέσεις των ηγετών. Ιδιαίτερα των αυταρχικών…

Η απόφαση του δικαστή του Εφετείου της Πενσιλβάνια για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι καταπέλτης. Αποφάσισε ότι η εκστρατεία του κ. Τραμπ δεν μπορούσε να σταματήσει -ή να προσπαθήσει να αντιστρέψει- την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών στην πολιτεία. Μεγάλη εξέλιξη…

Και σημείωσε ότι το να χαρακτηρίζεται άδικο το αποτέλεσμα των εκλογών δεν σημαίνει ότι είναι (άδικο). Απαιτούνται στοιχεία και αποδείξεις. Και προφανώς δεν παρουσιάστηκε τίποτα στο δικαστήριο.

  • Η απόφαση έγινε πρώτο θέμα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης: Και επειδή είναι σημαντική για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για ένα άλλο λόγο. Ο δικαστής, Στέφανος Μπίμπας, ένας Ελληνοαμερικανός που γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, διορίστηκε από τον πρόεδρο Τραμπ στη θέση που κατέχει σήμερα.

Η απόφαση του ομογενή δικαστή είναι εντυπωσιακή από κάθε άποψη διότι μέσα σε 21 σελίδες κάνει φύλλο και φτερό τα επιχειρήματα των δικηγόρων του κ. Τραμπ και ειδικά του Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικού δικηγόρου του Προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ο νόμος είναι πάνω από τις ψήφους των πολιτών.

«Οι ελεύθερες, δίκαιες εκλογές είναι η ψυχή της δημοκρατίας μας», έγραψε ο δικαστής Στέφανος Μπίμπας. Και με τη θέση του συμφώνησαν και οι άλλοι δύο δικαστές του Εφετείου, οι οποίοι και αυτοί διορίστηκαν από τον κ. Τραμπ.

«Οι ισχυρισμοί απαιτούν συγκεκριμένες κατηγορίες και στη συνέχεια αποδείξεις. Αυτά δεν τα έχουμε εδώ».

Αυτή η απόφαση είναι μία από τις πολλές που αφορά τις προσπάθειες της εκστρατείας του προέδρου να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Με εντολή του κ. Τραμπ, οι δικηγόροι του αλλά και πολίτες που έχουν σχέση με την εκστρατεία του έχουν καταφύγει στα δικαστήρια πολιτειών, με διάφορες δικαιολογίες.

Ζητούν ανακαταμέτρηση, αλλά και μη επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων. Η μη επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων, θα μπορούσε σε κάποιες πολιτείες όπου οι κυβερνήτες είναι Ρεπουμπλικάνοι, να τον βοηθήσει. Πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες θα μπορούσαν να διορίσουν εκλέκτορες αντί να στείλουν τα ονόματα των εκλεκτόρων που εξελέγησαν. Είναι όνειρα θερινής νυκτός, αν και γίνονται παράξενα πράγματα σε αυτές τις εκλογές.

  • Ο δικαστής Στέφανος Μπίμπας έκαψε τις ελπίδες του κ. Τραμπ για να μην επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Οι ψηφοφόροι, γράφει στην απόφαση, όχι οι δικηγόροι, εκλέγουν τον Πρόεδρο. Τα ψηφοδέλτια, όχι τα δικηγορικά επιχειρήματα, αποφασίζουν για τις εκλογές, σημειώνει ο Ελληνοαμερικανός δικαστής.

Αξίζει να σημειωθεί οτι κατηγόρησε τους ανθρώπους του κ. Τραμπ ότι συμμετείχαν σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες δικαστικές υποθέσεις για να σταματήσουν την καταμέτρηση των ψήφων. Το δημόσιο συμφέρον ευνοεί έντονα «την καταμέτρηση κάθε νόμιμης ψήφου και όχι την ακύρωση των ψήφων εκατομμυρίων ψηφοφόρων της Πενσυλβανίας που ψήφισαν μέσω ταχυδρομείου», αναφέρει ο ομογενής δικαστής.

Ο Στέφανος Μπίμπας είναι παιδί Έλληνα μετανάστη, και όπως σημειώνεται στο βιογραφικό του στον ελεύθερο χρόνο του εργαζόταν στα εστιατόρια του πατέρα του.

Κατά τα άλλα, ο Πρόεδρος Τραμπ σκέφτεται να επισκεφθεί την πολιτεία της Τζόρτζια για να βοηθήσει τους δύο υποψήφιους για τις έδρες της Γερουσίας που βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο. Οι Δημοκρατικοί κάνουν τα πάντα για να τις κερδίσουν, διότι θα κατακτήσουν και το “λάφυρο” της Γερουσίας. Και έτσι, θα κυριαρχήσουν στο Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Ο Τραμπ παίζει γκολφ, ο Μπάιντεν δεν έχει εξουσίες και ο Ερντογάν οργιάζει: Νέα επίθεση κατά των Κούρδων;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: