Ο Τραμπ παίζει γκολφ, ο Μπάιντεν δεν έχει εξουσίες και ο Ερντογάν οργιάζει: Νέα επίθεση κατά των Κούρδων;

File photo: Ο Ντόναλντ Τραμπ με το αυτοκινητάκι του γκολφ. Η PGA (Professional Golfers Association) Αμερικής όσο και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν δύο γήπεδα που ανήκουν στον Τράμπ, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. EPA, SHAWN THEW




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το πολιτικό αδιέξοδο στην Αμερική, λόγω της επιμονής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να πιστεύει ότι θα ηγηθεί της υπερδύναμης και μετά την 20η Ιανουαρίου 2021, ευνοεί τους παραβατικούς ηγέτες που επιθυμούν να τελειώνουν με τις όποιες «εκκρεμότητές» τους, πριν αναλάβει την εξουσία ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Φαίνεται ότι η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την περίεργη πολιτική κατάσταση στην Αμερική, και να προχωρήσει σε νέα τετελεσμένα στη Βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων συμμάχων της Ουάσιγκτον. Τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα έχει μεταφέρει άρματα μάχης και στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, που είναι η πατρίδα χιλιάδων Κούρδων.

Αυτή η νέα εξέλιξη προκαλεί έντονη ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε μέλη του Κογκρέσου που δείχνουν ενδιαφέρον για τους Κούρδους της Συρίας. Και προκαλεί προβληματισμό για τις προθέσεις της Τουρκίας για τα άλλα μέτωπα που έχει ανοίξει με άλλες χώρες.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο ζήτησαν από την Τουρκία να αποφύγει κάθε πολεμική ενέργεια στη Βόρεια Συρία, αλλά η κατοχική δύναμη συνεχίζει να στέλνει πολεμικό υλικό στην πολύπαθη περιοχή. Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Ουάσιγκτον προκαλούν ανησυχία, όπως πληροφορηθήκαμε. Διότι γεγονός είναι ότι ο Ερντογάν δεν δινει σημασία σε ανακοινώσεις και εκκλήσεις.

Άλλωστε οι εκκλήσεις των Αμερικανών, όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Είτε επρόκειτο για τους Κούρδους, είτε για την Κύπρο, είτε για την Ελλάδα. Εξέδωσαν δεκάδες ανακοινώσεις. Είχαν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με Τούρκους αξιωματούχους. Πες τε μου μία φορά που υποχώρησε, πέραν της περίπτωσης του Πάστορα Άντριου Μπράνσον. Καμία…

Είναι γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση στην Αμερική είναι περίεργη. Σε σημείο που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για σημαντικό κενό εξουσίας. Ο πρόεδρος Τραμπ ασχολείται μόνο με το πολιτικό του μέλλον. Δεν σκέφτεται και δεν ασχολείται με τίποτα άλλο. Και ο καθένας μπορεί να το δει και στο καθημερινό του πρόγραμμα και στις καθημερινές του δράσεις. Και ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου καμία εξουσία. Αποφασίζει και διατάζει ο κ. Τραμπ.

Προκαλεί μεγάλη ανησυχία και το γεγονός ότι μετά την απόφαση του νυν προέδρου να ξεκινήσει η μεταβατική περίοδος, και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Πεντάγωνο ασχολούνται με την αλλαγή στην εξουσία. Όχι με τα διεθνή προβλήματα, όπως παλιά…

Στο δε υπουργείο Άμυνας, ο νέος υπουργός προς το παρόν τηλεφωνεί σε ομολόγους του στην Ασία και …ενημερώνεται. Και μέχρι να ενημερωθεί θα έχει φύγει από το Πεντάγωνο.

Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα σχέδια της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι αποτελούν τους πιο γνήσιους συμμάχους της Αμερικής στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Η υπερδύναμη είναι σε κατάσταση βαθέως ύπνου.

Προφανώς, ο Ταγίπ Ερντογάν, θεωρεί ότι έχει το πράσινο φως να προχωρήσει σε νέες επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι όντως έχουν επιστρέψει σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Συρίας με τις πλάτες των Αμερικανών, οι οποίοι συνεχίζουν και τους ενισχύουν με αμερικανικό πολεμικό υλικό.

  • Οι Αμερικανοί πολιτεύονται περίεργα στην περιοχή, καθώς ενώ ο κ. Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για την εισβολή τον Οκτώβριο του 2019, αποσύροντας το αμερικανικό απόσπασμα και ανοίγοντας το δρόμο στην Τουρκία, στη συνέχεια έστειλαν νέες δυνάμεις όχι μόνο στη Βόρεια Συρία αλλά και στις περιοχές των πετρελαιοπηγών.

Από τουρκική πηγή πληροφορηθήκαμε ότι το τελευταίο διάστημα -και οπωσδήποτε μετά τις αμερικανικές εκλογές- δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο Τραμπ. Άλλωστε, την …άδεια την έχει λάβει από τον Οκτώβριο του 2019.

Κατά τα άλλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών. Αυτή η κατάσταση άρνησης στην οποία βρίσκεται δεν του επιτρέπει να βλέπει τα πράγματα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με καθαρό μυαλό.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Η Τουρκία είχε “αλώσει” το Λευκό Οίκο: Η υπόθεση του Μάικλ Φλιν αποδεικνύει πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: