Εικόνες που κόβουν την ανάσα από τη Σμύρνη: Κατέρρευσε 13όροφη πολυκατοικία κι άλλα 19 κτίρια, ψάχνουν εγκλωβισμένους [videos]

Οι πρώτες εικόνες από τα γκρεμισμένα κτίρια στην Σμύρνη. Photo via youtube




Είκοσι κτίρια έχουν καταρρεύσει στη Σμύρνη από το τρομακτικό χτύπημα του Εγκέλαδου σύμφωνα με δηλώσεις πριν από λίγο του δημάρχου της πόλης.

Κάτοικοι και διασωστικά συνεργεία ψάχνουν εγκλωβισμένους στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς ανάμεσα στα κτίρια είναι κι μια 13όροφη πολυκατοικία που γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία από την περιοχή.

Με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ και άλλες πηγές

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τραγικές στιγμές φαίνεται πως βιώνει η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης από το χτύπημα των 7 Ρίχτερ (σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ) καθώς αναφέρουν πως συνολικά φτάνουν τα 20 τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει και υπάρχουν εγκλώβισμένοι.

Πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή στο twitter ανέφερε πως “όλοι είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της περιοχής”.

Με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ και άλλες πηγές

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έξι κτίρια κατέρρευσαν στη Σμύρνη ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλείμάν Σοϊλού. Ξεκίνησαν έρευνες διάσωσης, μέχρι στιγμές δεν υπάρχουν θύματα.

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κτίριο κατέρρευσε στην Μπορνόβα της Σμύρνης από τον σεισμό των 6.6 Ρίχτερ στο Αιγαίο. Εκτιμάται ότι κάτω από το κτίριο έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κων/πολη και την Σμύρνη. Ο κόσμος βγήκε πανικόβλητος στους δρόμους αμέσως μετά τον σεισμό.

Ο σεισμολόγος Σολομών Πεμπάλ δήλωσε στο CNN Turk ότι “είμαστε τυχεροί που το επίκεντρο του σεισμού είναι στη θάλασσα. Μειώνει την καταστροφική του επίδραση”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Συνεχής ενημέρωση: Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο – Έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα [video, photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: