Στον χορό των Ρίχτερ η Κρήτη: Και νέος τέταρτος σεισμός ταρακούνησε με 5,2 τη Σητεία

File Photo: To ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον καταστροφικό σεισμό του 2017 φαίνεται να ευθύνεται για τον “τρελό” χορό των σεισμών χθες και σήμερα στη Λέσβο. Photo via @amna_news




Στον χορό των Ρίχτερ με απανωτές σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες βρίσκεται η Κρήτη και ιδιαίτερη η περιοχή της Σητείας.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:11, 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας. Νωρίτερα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 5:38 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 348 χιλιόμετρα ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Τι είπε ο σεισμολόγος Γ. Χουλιάρας

«Είναι νωρίς ακόμα, παρακολουθούμε το φαινόμενο» σχολίασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στο Open Tv για τους αλλεπάλληλους σεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. O ίδιος είπε πως πρόκειται για προκαταρκτικά μεγέθη και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως επιστημονικά από 5 Ρίχτερ για να παμε σε κάτι μεγαλύτεορ είναι ελάχιστες οι πιθανότητες.

Επίσης ο κ. Χουλιάρας πρόσθεσε πως οι σεισμοί είναι υποθαλάσσιοι και το επίκεντρο είναι σε απόσταση από την Κρήτη, και συνέστησε «να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο». Ξεκαθάρισε πάντως πως «αυτό που συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και πως είναι πιθανοί σεισμοί με παρόμοια ή και ίσα μεγέθη, είναι ένα φαινόμενο που παρακολουθούμε – η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, OpenTV , ethnos.gr και άλλες πηγές
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τρεις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκαν μέσα σε περίπου σαράντα λεπτά ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα στον θαλάσσιο χώρο περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη —«ισχυρή»— δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Και η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Οι δύο τελευταίες δονήσεις χαρακτηρίζονται «ασθενείς».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS
Ghttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMJmsmQswubaxAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael
OOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από

Η αστυνομία αποφάσισε: Απαγορεύεται η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο Αθηνών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: