Η μεγαλομανία δεν φέρνει ψήφους: Πέφτουν τα ποσοστά του Ερντογάν και των εταίρων του

File photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. EPA, PAVEL GOLOVKIN




Η υποστήριξη για το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν έπεσε κατά 2.4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας το αναμενόμενο ποσοστό του σε 36,7, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων KONDA, όπως αναφέρει η εφημερίδα BirGün.

Ο εταίρος του κόμματος Ερντογάν, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο  (MHP), επίσης έχασσε 1,1% της υποστήριξής του, με το ποσοστό του να διαμορφώνεται στο 10,6%. Ετσι, συνολικά η στήριξη προς την κυβερνητική συμμαχία του Ερντογάν φτάνει στο 47.3 %

Την ίδια ώρα το “Καλό Κόμμα” (İYİP), το οποίο ίδρυσαν πρώην μέλη του ΜΗΡ, κέρδισε ποσοστό υποστήριξης 14,8%, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα  (CHP) αποσπά υποστήριξη 21.6%, ενώ το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα  (HDP) 11.5%.

Τα υπόλοιπα τουρκικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των δυο “αποσχίσεων” από το ΑΚΡ – το Κόμμα του Μέλλοντος (GP) και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Προόδου (DEVA), αποσπούν από κοινού ένα ποσοστό της τάξης του  4.8%, δείχνει η έρευνα της KONDA.

Το διαρκώς αυξανόμενο μπλοκ των αναποφάσιστων ψηφοφρόων εμφανίζει ποσοστό 36%, ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων δείχνει να πέφτει –  23.2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει μετά βεβαιότητας  το κόμμα  AKP του Ερντογάν, το 6.7% το MHP, 13.6% το  CHP, 9.4% το İYİP και 7.3% το HDP.

Ενα ακόμη εύρημα της έρευνας είναι ότι το 18% δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα να τα βγάλει οικονομικά πέρα μέχρι το τέλος του μήνα, ένα 22% λέει πως απέκτησε χρέη μέσα στον Σεπτέβρη και ένα 60% δηλώνει πως έχει κάποια οικονομικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από Ahval

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρίχνει λάδι στην φωτιά ο Ντονμέζ: Λέει ότι το Ορούτς Ρέις έχει εργασίες δύο μηνών ακόμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: