Απάντηση ΥΕΘΑ για την αποζημίωση στελεχών των ΕΔ στους ελέγχους για τον κορωνοϊό

File photo: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλά στην ολομέλεια της Βουλής, στις 7/7/2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη αποστείλει προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τους ονομαστικούς καταλόγους, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία του εμπλεκόμενου προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των στελεχών.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα την πληρωμή εξόδων προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι «οι δαπάνες αποζημίωσης για το προσωπικό των ΕΔ, το οποίο έχει διατεθεί σε πύλες εισόδου της χώρας για τη διενέργεια ελέγχων προς αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, δεν βαρύνουν τον προυπολογισμό (Π/Υ) του ΥΠΕΘΑ, αλλά καλύπτονται από τις πιστώσεις του Π/Υ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Σε κάθε περίπτωση, πέραν του γεγονότος ότι η εν θέματι αποζημίωση του εμπλεκόμενου προσωπικού έχει αναληφθεί πλήρως από το ΥΠΠΟ/ΓΓΠΠ, το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, για την άμεση επίλυση του ζητήματος», κατέληξε.

Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Κώστας Ζαχαριάδης, Ιωάννης Μπουρνούς, Λευτέρης Αβραμάκης, Νάσος Αθανασίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Σταύρος Αραχωβίτης, Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, Σωκράτης Βαρδάκης, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Γκιόλας, Αναστασία Γκαρά, Θοδωρής Δρίτσας, Νικόλαος Ηγουμενίδης, Διονύσης Καλαματιανός, Νίνα Κασιμάτη, Χαρά Καφαντάρη, Σπύρος Λάππας Κυριακή Μάλαμα, Χάρης Μαμουλάκης, Κώστας Μάρκου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Σάκης Παπαδόπουλος, Θεοπίστη Πέρκα, Γιώτα Πούλου, Ιωάννης Ραγκούσης, Γιάννης Σαρακιώτης, Πάνος Σκουρλέτης, Μπέττυ Σκούφα, Χρήστος Σπίρτζης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτριος Χαρίτου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Γιώργος Ψυχογιός.

Οι ερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ είναι ο Νίκος Παπαναστάσης και ο Θανάσης Παφίλης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό η δομή ΒΙΑΛ Χίου: Πληθώρα κρουσμάτων κορωναϊού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required