SOS για τη Μαδρίτη από τον υπουργό Υγείας: Ζητά και πιο αυστηρά μέτρα για τον κορωναϊό!

Ο Ισπανός υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ιλία, απευθύνεται σε συνέντευξη Tύπου μετά τη βιντεοδιάσκεψη του υπουργείου Υγείας σχετικά με την παρακολούθηση της επίπτωσης κορωναϊού στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, 26 Σεπτεμβρίου 2020. Η Illa ζήτησε από την περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης να «επανεξετάσει» τα μέτρα συγκράτησης COVID , και πρότεινε να τα «επεκτείνουν» καθώς, σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος» για τη δημόσια υγεία. EPA / Enric Fontcuberta




Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας προέτρεψε τις αρχές της Μαδρίτης σήμερα να επιβάλουν σκληρύνουν τους περιορισμούς κατά του νέου κορονοϊού, προειδοποιώντας πως οι κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και των περιχώρων της διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», χωρίς τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

«Η Μαδρίτη βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και είναι ώρα να δράσουμε με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους κατοίκους, τις γειτονικές περιοχές», επισήμανε, καλώντας τις περιφερειακές αρχές να «βάλουν την υγεία των πολιτών πρώτη».

Τα κρούσματα νέου κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκαν χθες κατά 12.272, στα 716.481, τον μεγαλύτερο αριθμό στη δυτική Ευρώπη. Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου COVID-19.

Η Μαδρίτη παρέτεινε το μερικό λοκντάουν χθες σε συνοικίες της όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά μολύνσεων, απορρίπτοντας τις συστάσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την επιβολή lockdown σε ολόκληρη την πόλη.

Οι περισσότερες από τις 45 συνοικίες της Μαδρίτης στις οποίες επιβλήθηκαν οι περιορισμοί είναι πυκνοκατοικημένες, χαμηλού εισοδήματος περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταγγέλλουν την εφαρμογή μιας «ταξικής καραντίνας».

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ
Μαδρίτη, Ισπανία

Ξεπέρασαν τους 140.000 οι θάνατοι στη Βραζιλία: Πάνω από 720.000 τα συνολικά κρούσματα στο Μεξικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: