Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη: Συμφωνία για κοινή γραμμή στη σύνοδο κορυφής

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης του επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αλληλοενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και αντηλλάγησαν απόψεις.

  • Οι δύο ηγέτες προέβησαν σε συντονισμό και συμφώνησαν για την κοινή γραμμή που θα τηρήσουν οι δύο χώρες στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24-25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις απειλές που δέχεται από την Τουρκία, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε διεξοδικά τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχε το σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, καθώς και για το γεγονός ότι αύριο θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα ‘Αγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Τζιουζέπε Κόντε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σαρλ Μισέλ: Η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Κύπρο να υποδειχθεί με πράξεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required