Ελληνογαλλικό σπριντ χωρίς ανάσα: Νέα τηλεφωνική συνομιλία Παναγιωτόπουλου – Παρλί

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, στις 24/2/2020. EPA, ORESTIS PANAGIOTOU




Πυκνώνουν οι Ελληνογαλλικές επαφές στο πλαίσιο ενός σπριντ που έχει ξεκινήσει η ελληνική πλευρά για την άμεση επαύξηση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος θα έχει νέα τηλεφωνική συνομιλία με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, με την οποία από τις 10 Αυγούστου έχουν συνομιλήσει άλλες δυο φορές.

Ο Έλληνας υπουργός ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει μεταβεί αρκετές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Α’ ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για να κλειδώσει το πλαίσιο των εξοπλιστικών, φαίνεται ότι τοποθετεί τις τελευταίες «πινελιές» για τις άμεσες ανάγκες που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η νέα τηλεφωνική συνομιλία έρχεται λίγα 24ωρα πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι όπου εκεί στο τετ α τετ με τον Εμμανουέλ Μακρόν θα επιχειρήσουν μαζί να ξεκλειδώσουν όλες τις λεπτομέρειες του Γαλλικού εξοπλιστικού πακέτου.

Ανταλλακτικά των σημαντικών για την Ελλάδα Mirage, νέα πιστοποίηση για τα στρατηγικά όπλα που φέρουν, συντήρηση για τα ελικόπτερα Στρατού Ξηράς και Πολεμικής αεροπορίας, Γαλλικές φρεγάτες και τα μαχητικά Rafale είναι στην εξοπλιστική ατζέντα που συζητείται σε επίπεδο κορυφής, μέχρι και τα στρατιωτικά επιτελεία όπου ήδη οι Γάλλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

HJ

Πονοκέφαλος για τις νέες φρεγάτες: Εξίσωση για δυνατούς λύτες τα κατεπείγοντα εξοπλιστικά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: