Βομβαρδισμένο τοπίο η Εύβοια από τη “Θάλεια” που θρηνεί 7 νεκρούς και μετρά ζημιές – Θρίλερ με τον αγνοούμενο

Δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι στα Ψαχνά της Εύβοιας για τις εικόνες που αντίκρισαν μετά το καταστροφικό χτύπημα της “Θάλειας”. Photo Hellas Journal




Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Εύβοιας μετά τη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή και αφήνει πίσω της επτά νεκρούς και έναν αγνοούμενο. Την ίδια ώρα χιλιάδες έχουν βρεθεί ξεσπιτωμένοι και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους αφού το χτύπημα της “Θάλειας” προσκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε νοικοκυριά, δρόμους και τις υποδομές.

 

Μάλιστα, σήμερα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, το θρίλερ με τον αγνοούμενο εντάθηκε, καθώς όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του opentv η Πυροσβεστική έλαβε σήμα για έναν νεκρό ηλικιωμένο, απέναντι από την Εύβοια, στην περιοχή του Καλάμου και σπεύδει κλιμάκιο για τις έρευνες.

Το ξημέρωμα στην περιοχή θύμιζε χωρίς αμφιβολία βομβαρδισμένο τοπίο με την Πυροσβεστική να συνεχίζει όλη νύχτα αλλά και με το πρώτο φως της ημέρας την απάντληση υδάτων.

2.500 σπίτια με ζημιές

Μηχανήματα έργου επιχειρούν να απομακρύνουν τους χιλιάδες τόνους φερτών υλικών που κατέβασαν από τα τις πλαγιές και τα πλημμυρισμένα ρέματα και ποτάμια τα μανιασμένα νερά, που στα Πολιτικά, ξεπέρασαν το 1,5 μέτρο και στα περισσότερα σημεία η στάθμη ήταν στα δύο μέτρα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr επικαλούμενο και ρεπορτάζ του opentv οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνονται στο Μπούρτζι όπου αγνοείται ένας 70χρονος άνδρας. Περισσότερα από 2.500 σπίτια είναι κατεστραμμένα, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά, έχουν καταγραφεί τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Από χθες χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Χωρίς ενημέρωση

Στον ίδιο μήκος κύματος, ήταν και η μαρτυρία κατοίκου του Λευκαντίου στο ΣΚΑΪ, ο οποίος ανέφερε πως ήταν αρκετά δύσκολη και η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους της Εύβοιας, καθώς όλοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. «Κανείς δε μπορούσε να περιμένει αυτή την ποσότητα βροχής. Μαγαζιά έχουν καταστραφεί, το ίδιο και σπίτια.» Ο δρόμος μπροστά από το σπίτι του είχε γεμίσει νερά, όπως είπε, και προσπαθούσαν επί ώρες να απομακρύνουν τα χόρτα από τα φρεάτια. «Ρεύμα δεν είχαμε τις πρώτες ώρες.» Πολλοί είναι εκείνοι που θα μείνουν σε σπίτια φίλων, καθώς η πλημμύρα κατέστρεψε τα σπίτια τους, ενώ η μεταφορά σε άλλες περιοχές είναι δύσκολη. Άλλοι δεν κοιμήθηκαν και καθόλου. Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος στην περιοχή. Όπως είπε ο κάτοικος Λευκαντίου «δεν υπήρχε καμία ενημέρωση. Απλώς ξυπνήσαμε και είδαμε ποτάμια νερού και λάσπης».

Οι τραγικές ιστορίες με το βρέφος και το ζευγάρι

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ethnos.gr oι περιγραφές αστυνομικών και πυροσβεστών σοκάρουν για τη στιγμή που αντίκρισαν το νεκρό βρέφος. Συγκλονισμένοι από τον θάνατο του 8μηνου βρέφους στο χωριό Βασιλικά είναι αστυνομία και πυροσβεστική. Οι περιγραφές αστυνομικών και πυροσβεστών σοκάρουν κι όσοι αντίκρισαν την εικόνα με το νεκρό μωρό, θα τη θυμούνται για πάντα… Ολα έγιναν εν ριπή οφθαλμού. Ο πατέρας άνοιξε την πόρτα για να βγουν και να σωθούν από το νερό που πλημμύριζε το σπίτι, την ώρα που δεν υπήρχε ρεύμα και ήταν «πίσσα σκοτάδι», ενώ η φύση συνέχιζε το μανιασμένο πέρασμά της μέσα από το χωριό. Το νερό μπήκε με μεγαλύτερη μανία μέσα στο σπίτι και η η μάνα παρασύρθηκε από τα νερά, χάνοντας το μωρό από τα χέρια της… Το άτυχο βρέφος βρέθηκε ώρες μετά «σφηνωμένο» κάτω από ένα έπιπλο…

Στο Μπούρτζι μια 38χρονη που παραθέριζε στην περιοχή μαζί με τον σύντροφό της, δεν κατάφερε να βγει από το σπίτι και θάφτηκε κυριολεκτικά μέσα στη λάσπη. Λίγες ώρες αργότερα και σκάβοντας με τα χέρια μέσα στο σπίτι, που είχε γεμίσει με τόνους λάσπης, οι πυροσβέστες ανακάλυψαν δίπλα της τον 42χρονο σύζυγό της…

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για μία 90χρονη, η οποία γλίτωσε από θαύμα, καθώς πρόλαβε και κατάφερε να ανεβεί σε μία μάντρα και κρατιόταν για τέσσερις ώρες από μια κολόνα της ΔΕΗ για να μην την παρασύρουν τα νερά! Μάλιστα, οι γείτονες που την έβλεπαν δεν μπορούσαν να την βοηθήσουν, καθώς ο χείμαρρος ξεπερνούσε τα δύο μέτρα.

Και κλιμάκιο ψυχολόγων

Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει, σήμερα, το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.Κ, ethnos.gr, opentv, skai.gr

Και επίσημο μπλόκο της κυβέρνησης με ΚΥΑ για τις λιτανείες ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: