Και επίσημο μπλόκο της κυβέρνησης με ΚΥΑ για τις λιτανείες ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

File Photo: Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Με ΚΥΑ η κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρα θέση στο θέμα των λιτανειών ενόψει του Δεκαπενταύγουστου στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ διευκρινίζεται ότι η αναστολή αφορά τη διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος. Σημειώνεται, όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της voria.gr πως μετά τη διαφωνία της Κυβέρνησης με την Ιερά Σύνοδο όσον αφορά τις λιτανείες κατά τη διάρκεια εορτών και με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής προς περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού.

Για την αναστολή συναποφάσισαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών.

Αναλυτικά η απόφαση:
Άρθρο 1

Αναστολή διεξαγωγής θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής
Αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Άρθρο 2

Κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου
Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν την αναστολή του άρθρου 1 επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενη-μέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 27 και 29 της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 3165), όπως εκάστοτε ισχύει.

Άρθρο 3
Ισχύς
Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως την 31η Αυγούστου 2020.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από voria.gr και άλλες πηγές

 

Τηλεδιάσκεψη για τον κορωναϊό υπό τον πρωθυπουργό στις 11: Στο τραπέζι νέα μέτρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: