Στο Ισραήλ έφτασε ο Δένδιας για συναντήσεις με τον Νετανιάχου και τον Ασκενάζι

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (A) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου(Δ) (Benjamin Netanyahu) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, STR




Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έφτασε  σήμερα στο Ισραήλ,όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu).

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας συναντηθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi).

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.

Τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση του Ιρσαήλ έχει εντείνει τα μηνύματα στήριξης προς την Ελλάδα.

Ετσι, χθες το Ισραήλ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του και αλληλεγγύη στην Ελλάδα δια της πρεσβείας του στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία δήλωση υποστήριξης που την είχε ανάγκη η Αθήνα και έρχεται μετά την θετική τοποθέτηση των Αμερικανών.

Οπως αναφέρει η ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας, το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης του Ισραήλ μεταφέρθηκε και στο Twitter, μάλιστα με δύο αναρτήσεις, γραμμένες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Γιάιρ Νετανιάχου, γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, δηλώνοντας στον λογαριασμό του στο Twitter υποστηρικτής της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα Ελλάδα

Πλήρη υποστήριξη Ισραήλ στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες και τον καθορισμό της ΑΟΖ

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: