Πλήρης υποστήριξη Ισραήλ στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες και τον καθορισμό της ΑΟΖ

File Photo: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο υπουργικό συμβούλιο, στην Ιερουσαλήμ στις 28/6/2020. EPA, RONEN ZVULUN / POOL




Την πλήρη στήριξή του και αλληλεγγύη στην Ελλάδα εξέφρασε δια της πρεσβείας του στην Αθήνα το Ισραήλ. Πρόκειται για μία δήλωση υποστήριξης που την είχε ανάγκη η Αθήνα και έρχεται μετά την θετική τοποθέτηση των Αμερικανών.

Οπως αναφέρει η ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας, το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης του Ισραήλ μεταφέρθηκε και στο Twitter, μάλιστα με δύο αναρτήσεις, γραμμένες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Σημειώνουμε ότι μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ, και τη συνάντηση του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναπτύχθηκε περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ συνεργάζονται άψογα με τις ελληνικές και ενημερώνουν σε καθημερινή βάση για τους κινδύνους ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά αυτή η στρατιωτική συνεργασία αφορά τα πάντα εκτός την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Επίκειται μέσα στην εβδομάδα η επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν γράφει η Σαμπάχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: