Συναγερμός για τα 110 νέα κρούσματα: Κρίσιμος ο Δεκαπενταύγουστος, εξετάζεται επαναφορά των sms

Επιβάτες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από τον σταθμό ΚΤΕΛ στον Κηφισό, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας μέσω ΚΥΠΕ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οpen, η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε ότι αφορά τον κορωναϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στα 110 ανέρχονται τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη που μετρά 37 και στην Καβάλα με 23 που σχετίζονται με το εργοστάσιο. 19 είναι τα κρούσματα στην Αττική και έξι στη Μαγνησία. Κρούσματα καταγράφονται σε Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία.

Πού εντοπίστηκαν τα 110 κρούσματα:
– εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– δεκαεννέα (19) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-τριάντα επτά (37) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *δέκα (10) εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης*.
-είκοσι τρία (23) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων*.
-Έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε (5) εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
-Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
-Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επανεξετάζεται περιορισμός της κυκλοφορίες μέσω sms

Πληροφορίες του ρεπορτάζ του Open αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η κυβέρνηση καταρτίζει πλαίσιο για να φρενάρει την εκτόξευση των κρουσμάτων στοχεύοντας σε δύο βασικά σημεία: τον Δεκαπενταύγουστο και την επανέναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων, σύμφωνα με κύκλους κυβερνητικών πηγών γίνεται λόγος και επαναφορά του περιορισμού στην κυκλοφορία μέσω των των SMS στο 1303, ακόμη και τοπικού χαρακτήρα lockdown σε δεύτερο χρόνο, εάν δεν υπάρξει περιορισμός των κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες ΟPΕΝ , ΕΟΔΥ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

O “Παρθενώνας των ναυαγίων” το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας εγκαινιάστηκε στην Αλόννησο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal