Συμβουλές… λογικής από τον αδιάλλακτο Ακάρ: Δεν έχει, λέει, νομική ισχύ η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, Τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Δεν έχει νομική ισχύ η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, ανάφερε από την Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος πραγματοποίησε με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επίσκεψη στην Τρίπολη χθες. Είπε επίσης ότι η Τουρκία προστατεύει στην ανατολική Μεσόγειο και τα δικά της δικαιώματα και των «Κυπρίων αδερφών μας».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Ακάρ είπε ότι μετέβησαν στην Τρίπολη με πρόσκληση της επίσημα από τον ΟΗΕ αναγνωρισμένης κυβέρνησης, «είμαστε μαζί τους, αυτούς στηρίζουμε»

Στην ανατολική Μεσόγειο, είπε, «συνεχίζουμε τις εργασίες μας επαγρυπνώντας για τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα και τα δικά μας και των Κυπρίων αδερφών μας. Οι εργασίες που κάνουμε εκεί είναι ξεκάθαρες και διαυγείς. Εμείς δείχνουμε σεβασμό στα δίκαια δικαιώματα των γειτόνων μας. Σε κάθε περίπτωση λέμε ότι είμαστε υπέρ των καλών σχέσεων γειτονίας. Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου δεν έχει καμία νομική ισχύ. «Αλλά δεν είναι μόνο χωρίς ισχύ. Ταυτόχρονα είναι κάτι εναντίον του αιγυπτιακού λαού, αλλά και του ελληνικού λαού, όπως κάποιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν καταλάβει. Εμείς καλούμε όλους να σκεφτούν λογικά και περιμένουμε όλοι να δουν ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά παραποιώντας κάποια γεγονότα ή με τετελεσμένα».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Για μακρά διάρκεια ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας προετοιμάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: