Σε εξέλιξη διαδήλωση οργής στη Βηρυτό: “Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε” – Δακρυγόνα απ’ την αστυνομία [video]

FILE PHOTO: Εξοργισμένοι με τις κρατικές αρχές Λιβανέζοι στο κέντρο της Βηρυτού. EPA/Nabil Mounzer EPA-EFE/Nabil Mounzer




Καθώς οι Βηρυτός θρηνεί τους νεκρούς της και επικρατεί διαμάχη για το μέγεθος των ανακατασκευών, μετά την τεράστια έκρηξη της Τρίτης, Λιβανέζοι πολίτες, εξοργισμένοι με την αντίδραση της κυβέρνησης τους, κάλεσαν σήμερα τις ξένες χώρες να ανατρέψουν τους ηγέτες του Λιβάνου και να κυβερνήσουν τη χώρα.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης για διαδήλωση κατά της κρατικής  διαχείρισης της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

Η έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου στοίχισε τη ζωή σε 154 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 5.000 άνθρωποι.

Το ωστικό κύμα κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της Βηρυτού.

Οι διαδηλωτές κρατούν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές κι ένα πανό γράφει: “Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε.”

Χρήση δακρυγόνων

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Λίβανο έκαναν σήμερα χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών, που προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να μπουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο της Βηρυτού, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση,” ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι.”

“Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης,” δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βηρυτός, Λίβανος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Παραιτήσεις βουλευτών από το Κόμμα των Φαλαγγιτών στον Λίβανο: Προσπάθεια για πολιτική ανατροπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: