Προφάσεις και ψέμματα από τον Ακάρ: Θυμήθηκε τα ΜΟΕ, ζητώντας «διάλογο» [video]

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του. Photo via video Twitter, @AACanli




Στο θέμα των συνομιλιών με την Ελλάδα, επανήλθε το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο σε κάθε επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο “Αναντολού” ο Τούρκος ΥΠΑΜ, ασπαζόμενος τη ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά πως “Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε τους Έλληνες ομολόγους μας αν αποφάσισαν να κάνουν συνομιλίες τις επόμενες ημέρες”, ενώ την ίδια ώρα απείλησε πως “η δύναμη της Τουρκίας δεν πρέπει να δοκιμαστεί”, επαναλαμβάνοντας ότι “η Τουρκία είναι αποφασισμένη, ικανή να προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα”.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί τον διάλογο παρά μόνο με τους δικούς της όρους και επειδή γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό χρησιμοποιεί τις «προσκλήσεις» και τις «παραινέσεις» ρητορικά και μόνον για τη δημιουργίας εντυπώσεων και την αποφυγή συνεπειών.

Δεν μπορεί να πείσει κανέναν καθώς είναι σαφές ότι οι επικλήσεις του διαλόγου δεν συνάδουν με τις πράξεις της που είναι επιθετικές, παράνομες και παράλογες. Ξεπερνούν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες που η ίδια η Τουρκία έχει υπογράψει εδώ και 100 χρόνια και δεν είχε αμφισβητήσει ως τώρα.

Επίθεση και στη Γαλλία

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι μόνες τους, χωρίς παρεμβάσεις από χώρες όπως η Γαλλία», ανέφερε ακόμη, εξαπολύοντας πυρά προς το Παρίσι.

«Η Γαλλία έχει παραβιάσει τις διεθνείς συμβάσεις, αναπτύσσοντας τρία μαχητικά αεροσκάφη στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Η Ελλάδα επίσης έχει εφοπλίσει κάποια νησιά στο Αιγαίο, προς παραβίαση των διεθνών συμφωνιών», πρόσθεσε.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου (για θαλάσσια ζητήματα). Θέλουμε ειρήνη, αλλά θέλουμε επίσης τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας πώς “η Τουρκία δεν έχει σχέδια στη γη ή τη θάλασσα κανενός, αλλά δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση σε εμάς από τα εδάφη ή τις θάλασσες των γειτόνων μας”.

Χολή και για την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι ακόμη και εάν η Αθήνα και το Κάιρο έχουν μαζί τους όλη την ΕΕ και όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. «Δύο επί δύο, δεν κάνει πέντε κάνει τέσσερα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, ο κ. Ακάρ τόνισε πως «η επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα είναι παράλογη», ενώ διεμήνυσε ότι θα ήταν παράλογο να προσπαθήσει κανείς να εμποδίσει τον τουρκικό στρατό. Όσον αφορά, δε, στις ναυτικές ασκήσεις, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διευκρίνισε: «Θα συνεχιστούν οι NAVTEX μέχρι να τελειώσουν οι έρευνες».

Σχετικά με τη νέα NAVTEX, που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης η Τουρκία, ο Χουλουσί Ακάρ σχολίασε πως “η πρόσφατη προειδοποίηση Navtex της Τουρκίας αφορά την εξασφάλιση ασφάλειας για το ναυτικό τρυπάνι στα ανοικτά των ακτών του Iskenderun της Ανατολικής Μεσογείου”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Ακάρ:

Hellas Journal, με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ

Οι Τούρκοι δεν αντέχουν τη στήριξη των Γάλλων: Άθλια επίθεση Ακσόι για την άσκηση “Ευνομία”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: