Νέες φήμες για την υγεία του Κιμ: «Είναι σε κώμα, έτοιμη να αναλάβει η αδερφή του»

File Photo: Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν. EPA, KCNA, EDITORIAL USE ONLY




Nέα σενάρια για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πυροδοτεί η δήλωση Νοτιοκορεάτη διπλωμάτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο ηγέτης του Βορειοκορεατικού καθεστώτος είναι σε κώμα, ενώ η αδερφή του ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία στη χώρα.

Η δήλωση ανήκει στον Τσανγκ Σονγκ Μιν, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος του εκλιπόντος Προέδρου της Νοτίου Κορέας Κιμ Ντάε Γιουνγ.

Ο Τσανκ δήλωσε ότι το κυβερνών κόμμα της Β. Κορέας κρύβει την αλήθεια για την υγεία του ηγέτη του και εκτιμά ότι ο δικτάτορας έχει πέσει σε κώμα.

«Εκτιμώ πως ειναι σε κώμα, αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει«, δήλωσε ο διπλωμάτης. Πλήρης δομή διαδοχής δεν έχει ακόμη σχηματισθεί και έτσι η αδερφή του Κιμ Γιο Τζονγκ βγαίνει στο προσκήνιο καθώς το κενό δεν μπορεί να παραταθεί για μια μακρά περίοδο».

Οι ισχυρισμοί του Τσανγκ έρχονται πάντως δυο ημέρες μετά τη δημοσίευση από βορειοκορεατικά Μέσα φωτογραφικών του Κιμ να προεδρεύει κυβερνητικής σύσκεψης. Ωστόσο το πρακτορείο Reuters σημείνε ότι δεν ήταν σε θέση  να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές το γνήσιο των φωτογραφιών (ως προς τον χρόνο που τραβήχθηκαν).

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Πηγή: Daily Mail

O Κιμ διαπιστώνει «αδυναμίες» και τους μαζεύει όλους σε έκτακτο κομματικό συνέδριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: