Ισχυροποιούν τη συνεργασία τους Πεκίνο και Πιονγιάνγκ: Στην Βόρεια Κορέα ο πρόεδρος της Κινεζικής Εθνοσυνέλευσης

A photo released by the official North Korean Central News Agency (KCNA) shows the China’s chairman of the National People’s Congress Zhao Leji (C) arriving at the Pyongyang International Airport accompanied by North Korean vice-chairman of the central committee of the Workers’ Party Choe Ryong Hae (R) in Pyongyang, North Korea. EPA/KCNA




Η κινεζική ηγεσία έχει την θέληση να συνεργαστεί με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την προώθηση της διμερούς συνεργασίας δήλωσε ο πρόεδρος της κινεζικής Εθνοσυνέλευσης Ζάο Λετζί σε μία ομιλία του στην Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με μία χθεσινοβραδινή αναφορά του επίσημου κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Ο Ζάο πραγματοποιεί μία επίσημη επίσκεψη καλής θέλησης στην Βόρεια Κορέα από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, ενώ μίλησε στην εναρκτήρια εκδήλωση για το Έτος Φιλίας Κίνας-Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το Xinhua.

Ο Ζάο είναι ο πιο υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Βόρεια Κορέα από το 2018, όταν ο Λι Ζανσού παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας.

Οι ηγέτες των δύο χωρών έχουν συναντηθεί πέντε φορές κατά τα τελευταία χρόνια, επεσήμανε ο Ζάο.

“Ανεξάρτητα από τις μεταβολές καταστάσεων που υπάρχουν στην διεθνή κατάσταση, η παραδοσιακή φιλία μεταξύ της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, που δρομολογήθηκε και καλλιεργήθηκε από τους ηγέτες της παλαιότερης γενιάς, των κομμουνιστικών κομμάτων των δύο χωρών, παραμένει βαθιά ριζωμένη και δυνατή, στην διάρκεια του χρόνου”, τόνισε ο Ζάο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιονγκγιάνγκ, Βόρεια Κορέα

Στο έλεος των συμμοριών παραμένει η Αϊτή: Σχεδόν 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Πορτ ο Πρενς για να γλυτώσουν [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: