Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν και Σίσι για τις παρανομίες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τις παρανομίες της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Στη συνέχεια συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε με την Γαλλίδα ομόλογό του. Φλοράνς Παρλί.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών, που αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ γειτονικών χωρών κατά το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Sisi συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της Συμφωνίας από τις δύο χώρες γεγονός που θα επισφραγιστεί από συνάντηση των δύο ηγετών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο για να συζητήσουν την άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματική πηγή η συνάντηση γίνεται μετά από επιθυμία και των δύο πλευρών (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Επίκειται συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο για τις απειλές της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: