Ραγδαίες εξελίξεις: Επίκειται συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο για τις απειλές της Τουρκίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των ΗΠΑ, Νίκος Δένδιας και Μάικ Πομπέο με τους συνεργάτες τους, στην Αθήνα. State Department photo by Ron Przysucha




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο για να συζητήσουν την άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματική πηγή η συνάντηση γίνεται μετά από επιθυμία και των δύο πλευρών. Τις τελευταίες ώρες η αμερικανική πλευρά κινείται αθόρυβα προς την πλευρά της Τουρκίας, και σε διπλωματικό και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Καθοριστικό ρόλο για τη συνάντηση έπαιξε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος χθες είχε μία εξαιρετική συνομιλία με τον κ. Δένδια, κατά την οποία εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη στην Ελλάδα.

Η κρίσιμη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή στη Βιέννη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Σημειώνουμε, διότι έχει σημασία, ότι χθες ο κ. Πάιατ δήλωσε ότι η Αμερική υποστηρίζει το διάλογο Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Michael R. Pompeo.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: