Ασταμάτητος ο κορωναϊός: Κοντεύουν τα 22 εκατ. τα κρούσματα και οι νεκροί στις 773.065

Ένας κάτοικος του Hambleton House μεταφέρεται σε όχημα μεταφοράς ασθενών από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 17 Αυγούστου 2020. EPA/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Στα 21.825.601 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, με τους θανάτους να φθάνουν τους 773.065, ενώ 14,5 εκατ. άτομα έχουν αναρρώσει. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κατέχουν την θλιβερή πρωτιά σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων. Την τραγική δεκάδα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα συμπληρώνουν Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία, Ν. Αφρική, Περού, Μεξικό, Κολομβία, Χιλή και Ισπανία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Worldometers, από τις 6.492.905 ενεργές υποθέσεις η κατάσταση του 99% των ασθενών είναι ήπια, ενώ το 1% βρίσκεται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Πρώτες στον κατάλογο των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν οι ΗΠΑ με 5.566.632 άτομα που διαγνώστηκαν με τον ιό και 173.128 θανάτους. Ακολουθούν η Βραζιλία με 3.340.197 κρούσματα και 107.879 θανάτους, η Ινδία με 2.647.316 κρούσματα και 51.045 θανάτους, η Ρωσία με 922.853 κρούσματα και 15.685 θανάτους και η Νότιος Αφρική με 587.345 κρούσματα και 11.839 θανάτους.

Τις πρώτες 10 χώρες συμπληρώνουν το Περού με 535.946 κρούσματα και 26.281 θανάτους, το Μεξικό με 522.162 κρούσματα και 56.757 θανάτους, η Κολομβία με 468.332 περιστατικά και 15.097 θανάτους, η Χιλή με 385.946 κρούσματα και 10.452 θανάτους και η Ισπανία με 358.843 περιστατικά και 28.617 θανάτους.

Νότια Κορέα: Χιλιάδες μέλη μιας εκκλησίας τέθηκαν σε καραντίνα

Χιλιάδες μέλη μιας προτεσταντικής εκκλησίας της Σεούλ τέθηκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι νοτιοκορεατικές αρχές μετά την εμφάνιση εστιών μολύνσεων με Covid-19 που συνδέονται με θρησκευτικές κοινότητες.
Μέχρι τώρα η Νότια Κορέα έχει καταφέρει να ελέγξει την επιδημία του κορονοϊού μέσω μιας στρατηγικής πολλών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των μολυσμένων προσώπων, χωρίς να επιβάλει υποχρεωτικό εγκλεισμό.

Αυτό το σαββατοκύριακο, η Σεούλ και η επαρχία Γκιεόνγκι, που την περιβάλλει, δηλαδή σχεδόν το μισό του νοτιοκορεατικού πληθυσμού, ενίσχυσαν τους περιορισμούς και απαγόρευσαν τις θρησκευτικμές συγκεντρώσεις μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων, που δημιουργούν φόβους για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.
Η χώρα κατέγραψε σήμερα 197 νέα κρούσματα Covid-19, αυξάνοντας τον εθνικό απολογισμό από την αρχή της επιδημίας, τον Φεβρουάριο, σε 15.515 κρούσματα του ιού.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική ημέρα που ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε τις εκατό, έπειτα από εβδομάδες που οι αριθμοί κυμαίνονταν από μια τριανταριά σε μια σαρανταριά.
Η μεγαλύτερη εστία μολύσεων βρίσκεται στους κόλπους της εκκλησίας Σαράνγκ Ζέιλ στη Σεούλ, η οποία διευθύνεται από έναν αμφιλεγόμενο συντηρητικό πάστορα ο οποίος συμμετέχει επίσης στις διαδηλώσεις εναντίον του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν.
Συνολικά 315 κρούσματα, που συνδέονται μ’ αυτή την εκκλησία, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, ανέφεραν σήμερα οι αρχές, και περίπου 3.400 μέλη της έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Περίπου ένας πιστός στους έξι διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκαγκ-λιπ.
Ένας κατάλογος των μελών, που παραδόθηκε από την εκκλησία, αποδείχθηκε «ανακριβής», δήλωσε επίσης ο υφυπουργός, με αποτέλεσμα να καταστούν «πολύ δύσκολες» η ιχνηλάτηση και η απομόνωση των κρουσμάτων.
Η Εκκλησία Σινσεοντζί του Ιησού, η οποία συνδέεται με περίπου 5.000 κρούσματα, είχε βρεθεί στο κέντρο της εκδήλωσης τον Φεβρουάριο της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα.
Ο επικεφαλής της, ο Λι Μαν-χι, ηλικίας 88 ετών, είναι ύποπτος ότι έθεσε εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του ιού.
Ο επικεφαλής της Εκκλησίας Σαράνγκ Ζέιλ, ο Ζουν Κουάνγκ-χουν, ήταν αυτό το σαββατοκύριακο ο ένας από τους ομιλητές που απευθύνθηκαν σε χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά της κεντροαριστερής κυβέρνησης του Μουν, παρά τις εκκλήσεις για αποφυγή των μεγάλων συγκεντρώσεων εξαιτίας του νέου κορονοϊού.
Το υπουργείο Υγείας και οι αρχές της Σεούλ έχουν καταθέσει δύο χωριστές προσφυγές εναντίον του Ζουν, κατηγορώντας τον ότι εμπόδισε εσκεμμένα τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Αυστραλία: Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας ζήτησε συγγνώμη για το Ruby Princess

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τα λάθη που διέπραξε η κυβέρνησή της στη διαχείριση της εστίας της επιδημίας του κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο Ruby Princess τον Μάρτιο.
Την προηγούμενη εβδομάδα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υγειονομικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία διέπραξαν «σοβαρά λάθη» επιτρέποντας στους περίπου 2.650 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου το οποίο είχε φτάσει τον Μάρτιο στο λιμάνι του Σίδνεϊ να αποβιβαστούν. Οι επιβάτες δεν υποβλήθηκαν σε τεστ για κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στο κρουαζιερόπλοιο ύποπτα κρούσματα.
Τελικά το κρουαζιερόπλοιο αυτό συνδέθηκε με τουλάχιστον 900 κρούσματα covid-19 και 28 θανάτους.
«Δεν πήραμε εγκαίρως μαθήματα και ζητώ ξανά συγγνώμη εκ μέρους όλων των προσώπων και των υπηρεσιών που έκαναν αυτά τα λάθη», δήλωσε η Μπερετζίκλιαν.
Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας ζήτησε ιδιαίτερα συγγνώμη από τους 62 ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2 από έναν επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου.
«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ή εσύ ο ίδιος να εξακολουθείς να υποφέρεις (…) εξαιτίας αυτού», πρόσθεσε.
Έπειτα από μια κρουαζιέρα 11 ημερών στη Νέα Ζηλανδία, οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας επέτρεψαν στους επιβάτες του Ruby Princess να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Σίδνεϊ στις 19 Μαρτίου, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς και πτήσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι 120 εξ αυτών ένιωθαν άρρωστοι.
Σύμφωνα με την έρευνα, η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας είχε χαρακτηρίσει το κρουαζιερόπλοιο «χαμηλού κινδύνου».
Μετά το συμβάν αυτό περίπου άλλα 12 κρουαζιερόπλοια δεν έλαβαν άδεια να δέσουν σε λιμάνια της Αυστραλίας λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της covid-19.
Στην Αυστραλία έχουν αναφερθεί 23.500 κρούσματα κορονοϊού και 421 θάνατοι, λιγότερα από άλλες χώρες, όμως λάθη που έγιναν στη διαχείριση της εστίας στο Ruby Princess και σε ξενοδοχείο καραντίνας στην πολιτεία Βικτόρια αποδείχθηκαν σοβαρά.

Λίβανος: Χρειάζεται καραντίνα δύο εβδομάδων δηλώνει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας

Στον Λίβανο θα πρέπει να επιβληθεί καραντίνα δύο εβδομάδων έπειτα από έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας της χώρας.
“Κηρύσσουμε σήμερα κατάσταση γενικού συναγερμού και χρειάζεται να λάβουμε μια γενναία απόφαση για το κλείσιμο (της χώρας) για δύο εβδομάδες”, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Voice of Lebanon ο Χαμάντ Χάσαν.
Ο Λίβανος κατέγραψε χθες, Κυριακή, αριθμό ρεκόρ 439 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο.

Ινδία: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι θάνατοι, σχεδόν 2,65 εκατομμύρια τα κρούσματα

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα τους 50.000 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε αλματωδώς πλησιάζοντας τα 2,65 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά 941 και έφθασε τους 50.921 ως αυτό το στάδιο. Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 57.981 και πλησιάζει πλέον τα 2,65 εκατομμύρια.
Η ασιατική χώρα κατατάσσεται τρίτη στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Γερμανία: Ένας θάνατος, 561 κρούσματα σε 24 ώρες

Άλλος ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα καταγράφηκαν 561 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 9.232 νεκρούς επί του συνόλου των 224.014 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Βολιβία: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό

Στη Βολιβία ξεπεράστηκε το ορόσημο των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό χθες Κυριακή, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο προέβλεψε ότι η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα των Άνδεων θα καταγραφεί τον Σεπτέμβριο.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχονται σε 100.344, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Έχουν καταγραφεί 4.058 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αφότου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη λατινοαμερικάνικη χώρα, στις αρχές του Μαρτίου.
«Τα κρούσματα αυξάνονται σταθερά, τουλάχιστον στη δυτική πλευρά της χώρας. Ως τα τέλη του μηνός», προβλέπεται «να έχουν φθάσει (…) τα 130.000 ως 150.000», τόνισε ο Ρενέ Σαονέρο, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων της Βολιβίας, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Σαονέρο, τα κρούσματα επιταχύνθηκαν εν μέρει εξαιτίας των πρόσφατων διαδηλώσεων εναντίον της νέας αναβολής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα των 11,6 εκατομμυρίων κατοίκων.
Το ανώτατο εκλογοδικείο αποφάσισε την αναβολή των εκλογών ως την 18η Οκτωβρίου, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Αρχικά, είχαν αναβληθεί για την 6η Σεπτεμβρίου.
Τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως υποστηρικτές του εξαναγκασθέντος σε παραίτηση σοσιαλιστή πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, πήραν μέρος σε διαδηλώσεις και απέκλεισαν δρόμους σε όλη τη χώρα για να απαιτήσουν οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο.
Στις εκλογές θα αναμετρηθούν το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS) με το διασπασμένο στρατόπεδο της συντηρητικής παράταξης. Υποψήφια για την προεδρία είναι μεταξύ άλλων η μεταβατική αρχηγός του κράτους Τζανίνε Άνιες, η πρώην γερουσιάστρια της δεξιάς που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι υποσχόμενη να οργανώσει άμεσα νέες εκλογές.
Η κυβέρνηση διέταξε την αστυνομία και τον στρατό να φρουρούν αυστηρά εγκαταστάσεις-κλειδιά και τη μεταφορά ιατρικών υλικών, καθώς πάνω από 30 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων εξαιτίας έλλειψης οξυγόνου.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που υπέκυψαν στην COVID-19 τις τελευταίες ημέρες ήταν η αδελφή του Έβο Μοράλες. Ο πρώην πρόεδρος, πολιτικός εξόριστος στην Αργεντινή, όπου του έχει χορηγηθεί άσυλο, ανέφερε μέσω Twitter ότι η Εσθέρ Μοράλες ήταν «σαν μητέρα για ’μένα» και εξέφρασε τη θλίψη του διότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία της.

Κίνα: 22 κρούσματα σε 24 ώρες, κανένα στη Σιντζιάνγκ, για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουλίου

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή δεν επιβεβαιώθηκε κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, για πρώτη φορά από τα μέσα του Ιουλίου.
Η Σιντζιάνγκ είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στη νέα εστία της πανδημίας του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα.
Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 19 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου. Σε όλες τις περιπτώσεις, επρόκειτο για «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Εντοπίστηκαν παράλληλα 37 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, από 16 την προηγουμένη.
Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Άλλοι 28 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 612 ασθενείς, οι 30 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.
Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται επισήμως σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.849 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Τουρκία: Στα 1192 τα νέα κρούσματα, 19 επιπλέον θάνατοι

Συνεχίζονται στην Τουρκία οι υψηλοί αριθμοί νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Υπουργός Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζιά ανακοίνωσε χθες 1192 νέα κρούσματα και 19 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορωνοϊό στην Τουρκία έφτασε τις 5974 και τις 249.309 ο αριθμός των κρουσμάτων εκ των οποίων οι 230.996 έχουν αναρρώσει. Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, 679 άτομα είναι βαριά άρρωστοι ενώ ο αριθμός των ενεργών ασθενών είναι 12.366, οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση και εξετάζονται οι επαφές τους.

Ο Τούρκος Υπουργός σημείωσε ότι ο αριθμός χθες ήταν λίγο μικρότερος από τον αριθμό της 15ης Αυγούστου, που ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων 45 ημερών και επανέλαβε την έκκλησή του προς τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις μεταξύ τους και να φορά μάσκες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Worldometers, AFP, Reuters, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ / ΓΑ / ΕΜ / ΣΜ

Λευκωσία, Κύπρος / Σεούλ, Νότια Κορέα / Σίδνεϊ, Αυστραλία / Βηρυτός, Λίβανος / Μουμπάι, Ινδία / Βερολίνο, Γερμανία / Λα Πας, Βολιβία / Σαγκάη & Πεκίνο, Κίνα

Ηλικιωμένους και εθελοντές από εθνοτικές μειονότητες για δοκιμές σε εμβόλια «επιστρατεύει» η Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: