Ηχηρή παρέμβαση από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την Αγία Σοφία

FILE PHOTO: Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Για μία άνευ αναγκαιότητας απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος κάνει λόγο η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

Πρόκειται για μία ηχηρή παρέμβαση που εκφράζει τον κλήρο και τις εκατοντάδες χιλιάδες Ορθοδόξων πιστών στην πέμπτη Ήπειρο και σε όλη την Ωκεανία.

Στο άκουσμα της αναγγελίας της επικείμενης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, «βαθύτατη θλίψη και πόνος ψυχής» πλημμύρισε όλο το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, όπως γράφει στο ethnos.gr η Μαρίνα Ζιώζου.

«Δυστυχώς, κάποιες αποφάσεις, ενώ για ορισμένους φαίνονται γενναίες, στην πραγματικότητα αποδεικνύουν μικροψυχία, εμπάθεια, μισαλλοδοξία και θρησκευτικό φανατισμό, γι’ αυτό και γράφονται στην ιστορία με μαύρα γράμματα. Η απόφαση αυτή είναι άδικη πρωτίστως για το λαό της Τουρκίας και το μέλλον του, ενώ αποδεικνύει ασέβεια στη μνήμη του ιδρυτού της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Πρόκειται για μία απόφαση που «συνιστά ιεροσυλία σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, το οποίο παράλληλα αποτελεί και παγκόσμιο σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Χριστιανισμού. Η Αγία Σοφία ανήκει σε όλο τον κόσμο».

Με λόγια που αγγίζουν την καρδιά και το συναίσθημα, η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας τονίζει ότι «για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να είναι ένα αιώνιο σύμβολο. Ψάλλομε το ‘’Τη Υπερμάχω’’ και νοερώς κάνουμε το προσκύνημά μας στην Αγία Σοφία. Κλείνουμε τα μάτια μας και αισθανόμαστε τον πρώτο τρούλο της ανθρώπινης ιστορίας να σκεπάζει όλη την οικουμένη.

Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα. Προσευχόμαστε και πιστεύομε ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η αδικία ενώπιον της ιστορίας και της ανθρωπότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ελπιδοφόρος: Το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: