Εμετική επίθεση από ισλαμιστή αρθρογράφο της “Γενί Σαφάκ” εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β΄. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Στην εφημερίδα Yeni Safak, σε άρθρο γνώμης με τίτλο «Αρχιεπίσκοπος» (Σ.Σ.: η εφημερίδα γράφει τη λέξη, με τρόπο ώστε να διαβάζεται και ως «Αρχι-βρωμερός» / Baş-pis-kopos) ο ισλαμιστής Tamer Korkmaz- επανέρχεται στο θέμα, ασκώντας δριμεία αυτή την φορά επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τις δηλώσεις του αναφορικά με την Αγία Σοφία, τις οποίες και παραθέτει.

Το κείμενο έρχεται σε συνέχεια χθεσινού του άρθρου -όπου είχε κάνει λόγο για το «φασιστικό αμερικανικό κράτος και τη δύση» που στοχεύουν στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και καθοδηγούνται από ένα «βαθύ κράτος», εννοώντας το περιβάλλον του Fethullah Gülen.

Ο Korkmaz καταφέρεται με βαρείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας πως «τα αλαζονικά λόγια αυτού του βλαμμένου θα μας χρειασθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Ahmet Hakan (Σ.Σ.: αρχισυντάκτης της εφημερίδας Hürriyet) είπε πως “εάν ανοίξει η Αγία Σοφία θα έχουν συμβάλλει σε αυτό και οι αναιδείς δηλώσεις του συγκεκριμένου Αρχιεπισκόπου” και πράγματι οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου θα οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει ο Ιερώνυμος».

Ο αρθρογράφος κάνει αναφορά και σε χθεσινό άρθρο της Hürriyet, με τίτλο «Παπά σώπασε, σε παρακαλώ σώπασε» του πρώην αρχισυντάκτη και αρθρογράφου Ertuğrul Özkök, λέγοντας πως ο «πράκτορας» Özkök έγραψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι προβοκάτορας, ενώ «υπάρχει ένας λογικός άνθρωπος, ο Πατριάρχης Φαναρίου, αυτός ο άγιος άνθρωπος Βαρθολομαίος, που με τον πιο ανθρώπινο και σωστό τρόπο λέει αυτά που πρέπει να ειπωθούν και μάλιστα ως ένας από εμάς».

Σύμφωνα με τον Korkmaz, ο Ertuğrul Özkök με τα λόγια αυτά δείχνει πως ουσιαστικά συμφωνεί με τον Βαρθολομαίο για να παραμείνει η Αγία Σοφία μουσείο.

Και στο προχθεσινό του ερώτημα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη – ότι τι δήθεν σκάρωνε στις 15 Ιουλίου; – ο Korkmaz προσθέτει ένα ακόμη: «είχε βοηθήσει το Πατριαρχείο (μαζί με την CIA) την FETÖ στις 15 Ιουλίου του 2016 στην απόπειρα πραξικοπήματος;», σημειώνοντας παράλληλα πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε δύο φορές συναντηθεί το 1996 με τον Fethullah Gülen και είχαν δηλώσει την «αμοιβαία τους αγάπη».

Ο Tamer Korkmaz συμπληρώνει πως «στην περίπτωση που πετύχαινε το πραξικόπημα, είμαι βέβαιος πως ο πρώτος που θα έδινε τα συγχαρητήρια στον Gülen θα ήταν ο Βαρθολομαίος».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Τουρκία πληρώνει κάθε μισθοφόρο που έστειλε στη Λιβύη 2.000 ευρώ το μήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: