Βίντεο: Αστυνομικός ψεκάζει με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο 7χρονο αγόρι σε διαδήλωση για τον Φλόιντ

Οι διαδηλωτές βαδίζουν πριν κλείσουν το Interstate 395, έναν αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ και για φυλετική ισότητα. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Όλες αυτές τις εβδομάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη οι μεγαλειώδεις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του 46χρονου μαύρου George Floyd από λευκούς αστυνομικούς, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας εικόνες υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Πιο πρόσφατη τη δολοφονία ενός ακόμη Αφροαμερικανού, του 27χρονου Ρεϊσάρντ Μπρουκς, η οποία προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες και επεισόδια.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ένα βίντεο που δείχνει ένα 7χρονο αγόρι να κλαίει με λυγμούς, αφότου τον ψέκασε στο πρόσωπο με σπρέι πιπεριού αστυνομικός, ενώ το παιδί και η οικογένειά του συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση του κινήματος «Black Lives Matter» στο Σιάτλ. Όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα, το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο.

Ο Mando Avery και ο 7χρονος γιος του, Αφοραμερικανοί και οι ίδιοι, αφού ολοκλήρωσαν την προσευχή τους στην εκκλησία τους, πήγαν στη διαδήλωση που λάμβανε χώρα στο Σιάτλ ενάντια στον ρατσισμό. Ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο, όπως δήλωσε ο πατέρας, ένας αστυνομικός ψέκασε με σπρέι πιπεριού τον Avery, τον γιο του και την οικογένειά τους, ενώ τον 7χρονο τον πέτυχε στο πρόσωπο.

Το στιγμιότυπο κατέγραψε με το κινητό του ο 34χρονος κομμωτής Evan Hreha, ο οποίος μάλιστα κρατήθηκε από τις Αρχές για το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, το οποίο έγινε viral. «Θα τους έλεγα ότι στόχευσαν τον γιο μου», ανέφερε στον Guardian ο Avery όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε στην Αστυνομία. Παράλληλα, τόνισε πως κανένας άλλος αστυνομικός ή προσωπικό υγείας που βρισκόταν λίγο πιο πέρα δεν πήγαν να βοηθήσουν το παιδί. «Απλώς δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν και κοιμούνται», σημείωσε.

Το σίγουρο είναι πως ένα 7χρονο αγόρι, σε ειρηνική διαδήλωση, δεν μπορεί να αποτελέσει κανενός είδους απειλή για τον οποιοδήποτε αστυνομικό, ώστε να «αξίζει» αυτή την αντιμετώπιση. Αυτή παραμένει, εξάλλου και η απορία του ίδιου του 7χρονου που εξακολουθεί να φέρει εγκαύματα στο μάγουλό του: «Τι έκανα για να το αξίζω αυτό;». Η απάντηση είναι κατηγορηματικά πως σε κανένα παιδί δεν αξίζει να βιώνει τη βία, πόσω δε μάλλον από εκείνους που υποτίθεται ότι πρέπει να το προστατεύουν.

Πηγή: ethnos.gr

 

Περίεργες και ύποπτες εποθέσεις: Δεύτερος Αφροαμερικανός βρέθηκε κρεμασμένος από δένδρο στην Καλιφόρνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: