Το άλμα του Α’ ΓΕΕΘΑ με αλεξίπτωτο παράδειγμα επιχειρησιακής ετοιμότητας για τις ΕΔ [photos, Video]

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μπαίνει στο ελικόπτερο Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Φωτογραφία ΓΕΕΘΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Άφησε το γραφείο του Επιτελείου για να βρεθεί με το δικό του “συνάφι” στην έδρα των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο “πρασινοσκούφης” και “βάτραχος” Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, μαζί με σχεδόν το σύνολο της ηγεσίας των Commando αλλά και μέλη της φρουράς του, που ανήκουν στους επίλεκτους των Ειδικών Επιχειρήσεων, έκαναν άλμα με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα, από ελικόπτερο Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε και συμμετείχε στην επιχειρησιακή εκπαίδευση των μονάδων αυτών, με το προσωπικό των οποίων υπάρχουν άρρηκτοι δεμοί. Μέσα από τις εικόνες μπορεί ο καθένας να παρατηρήσει πως στις Ειδικές Επιχειρήσεις οι δεσμοί είναι διαφορετικοί και πολύ πιο σημαντικοί από πολλά άλλα.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Φωτογραφία ΓΕΕΘΑ

Ο Στρατηγός έζησε μαζί με τους μικρότερους βαθμούς την επιχειρησιακή εκπαίδευση, ήταν μαζί με εκείνους που διοίκησε, που τους ξέρει και τον γνωρίζουν καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Ταυτόχρονα οι εικόνες αυτές δεν δείχνουν μόνο ότι ο Αρχηγός είναι “μάχιμος” αλλά πίσω από αυτή την επιχειρησιακή ετοιμότητα που ζητά ο Στρατηγός, δίνοντας το παράδειγμα, βρίσκεται η κοινή πορεία, ο κοινός κίνδυνος, η εμπειρία και η κοινή νοοτροπία.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Φωτογραφία ΓΕΕΘΑ

Και στις Ειδικές Επιχειρήσεις οι δεσμοί είναι κοινοί και με τους άλλους κλάδους των ΕΔ, με του ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού και με την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ωστόσο το γεγονός της 6μηνιαίας συντήρησης αλεξιπτωτιστή και βατραχανθρώπου από τον ίδιο τον Στρατηγό Φλώρο, μεταφράζεται για τους Επιτελείς και τους Αξιωματικούς των μονάδων σε μια διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και άσκηση ώστε πάντοτε οι Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν το αξιόμαχο για να υλοποιήσουν την αποστολή που τους έχει αναθέσει η Ελληνική πολιτεία.

 

Συνεκπαίδευση του Πολεμικού μας Ναυτικού και της ΝΑΤΟικής SNMG2 βορειοδυτικά της Κρήτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: