Eλεύθερος μετά την απολογία του ο Φλώρος, ο οποίος εκ των υστέρων δήλωσε μετανιωμένος: Υπό τον όρο να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα τον Γραμμένο

FILE PHOTO: O ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος. ». Photo via Facebook@Κωνσταντίνος Φλώρος




Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος  Φλώρος,  μετά την απολογία του στον ανακριτή, για το χθεσινό βίαιο επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή με τον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλη Γραμμένο.

Συγκεκριμένα, ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν στον βουλευτή τον όρο να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένο.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος για αυτόφωρο κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών, δήλωσε μετανιωμένος για το περιστατικό που τον έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης, αρνούμενος ότι γρονθοκόπησε τον κ. Γραμμένο.

«Ως γιος εκείνη τη στιγμή, ορμώμενος από το συναίσθημα, θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Επειδή όμως φέρω σημαντική ιδιότητα βουλευτή θεωρώ ότι έπραξα απολύτως λάθος. Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή και δεν αποτελεί παράδειγμα», τόνισε κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών.

​Από την πλευρά της, η συνήγορος του Κωνσταντίνου Φλώρου τόνισε πως «η ποινική δικαιοσύνη ξέρει να αξιολογεί τα πραγματικά περιστατικά και να μπαίνει στην ουσία. Με ανθρώπινο τρόπο προσέγγισης, η κυρία ανακρίτρια και η κυρία εισαγγελέας του επισήμαναν ότι δεν νοείται τέτοια συμπεριφορά από Έλληνα βουλευτή. Το έχει κατανοήσει από την πρώτη στιγμή πως δεν αρμόζει σε βουλευτή τέτοια συμπεριφορά».

  •  Ο Κωνσταντίνος Φλώρος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα.

 

Με πληροφορίες από skai.gr/ertnews.gr

 

Στα δικαστήρια ο Φλώρος, αντιμέτωπος με κακούργημα για τις γροθιές στη Βουλή: Με κατάγματα στη μύτη και διάστρεμμα στη γνάθο ο Γραμμένος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: