Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Σπέχαρ: Χλιαρή αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα οδοφράγματα

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε στην οικία του, στη Λεμεσό, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Φωτογραφία Στ. Κονιώτης, ΚΥΠΕ




Ενώπιον της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, βρίσκεται επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος καταγγέλλει την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μη αντικειμενική στάση στο θέμα των οδοφραγμάτων.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε πως είναι απόφαση του Προέδρου αν η επιστολή θα προωθηθεί και στον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με την επιστολή του, καθιστά σαφή την έντονη αντίδρασή του ως προς τη χλιαρή αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έναντι της στάσης του κατοχικού καθεστώτος περί των οδοφραγμάτων. Την καταγγελτική επιστολή διαβίβασε στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών και απομένει η απόφαση του Προέδρου αν θα προωθηθεί και στον κ. Γκουτέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, εξέφρασε τη λύπη του για την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί στο αποδεκτό και επιτρεπτό επίπεδο των δύο ηγετών.

Με πληροφορίες από Philenews

“Τα βάζουν” και με τη Βρετανία οι Τούρκοι για τη συμφωνία για τις βάσεις στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: