Ωρα για μηχανογραφικό αλλά… εκτός λειτουργίας προς το παρόν η ιστοσελίδα του υπουργείου

micanografiko deltio selida ypourgeiou

H ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.




Από σήμερα έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο. Εκτός λειτουργίας παραμένει πάντως προς το παρόν η σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Η διαδικασία προβλέπει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι μετά την οριστικοποίηση, καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Δύο ακόμη χρήσιμα σημεία:

– Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

– Εφιστάται προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο News Google

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η τύχη “χαμογέλασε” στην Κύπρο: Στη Λάρνακα το “χρυσό” δελτίο του Τζόκερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: