Τουλάχιστον 63.000 ψήφισαν στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι προηγούνται στην Αττική

Άποψη ψηφοδελτίων σε εκλογικό τμήμα στο Νέο Ηράκλειο, για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ομαλά κύλησε η χθεσινή ημέρα των προκριματικών εκλογών για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίουτου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξαν.

Στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο ψήφισαν σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πάνω από 63.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.

Από την Περιφέρεια της Αττικής εκλέγονται 12 υποψήφιοι, από τη λίστα των αποδήμων 2, από την Κεντρική Μακεδονία 4, τη Θεσσαλία 3, τη Δυτική Ελλάδα 3, την Κρήτη 2, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2, την Πελοπόννησο 1 υποψήφιος. Αντίστοιχα 1 υποψήφιος εκλέγεται στη Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Συνολικά, θα εκλεγούν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Άλλα 5 πρόσωπα θα αποφασιστούν από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αυτοδίκαια συμμετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Στην Περιφέρεια Αττικής στις πρώτες θέσεις φέρονται να κατατάσσονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ακαδημαϊκός, Νικόλας Φαραντούρης, ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς και η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, ενώ καλή επίδοση φαίνεται να έχουν πετύχει οι Γιώργος Τσίπρας και Δημήτρης Παπανώτας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, με την πρωτιά φέρονται να φλερτάρουν οι πρώην Υπουργοί, Παναγιώτης Κουρουμπλής στη δυτική Ελλάδα και Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Δυτική Μακεδονία αντίστοιχα, αλλά και ο πρώην βουλευτής, Μάριος Κάτσης στην Ήπειρο.

Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλές επιδόσεις φέρονται να έχουν σημειώσει η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του «Survivor», Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Ανάμεσα στις Δώρα Αυγέρη και Δώρα Τσαμπάζη θα κριθούν, όπως φαίνεται, οι πρώτες θέσεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ψηλά βρέθηκαν στην προτίμηση των Κρητικών ο Βασίλης Κασσελάκης, η Μαρία Καλουδιώτη και η Μαρία Τζωρακάκη.

Η πρώτη εικόνα, όμως, ως προς τη σταυροδοσία δεν θεωρείται απόλυτα αντιπροσωπευτική, καθώς αυτή προέκυψε από την επεξεργασία της δεξαμενής της ηλεκτρονικής ψήφου, που είναι σαφώς μικρότερη από όσους προσέφυγαν στις κάλπες, αλλά και από λίγα εκλογικά τμήματα, το σύνολο των οποίων αναμένεται να καταμετρηθεί σήμερα.

Σήμερα θα παρουσιαστεί από το Κυριάκο Μητσοτάκη το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές: Στο Ωδείο Αθηνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: