Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Γιάννη Πολίτη

File Photo: O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. @amna_news




Το δικό του ξεχωριστό «αντίο» είπε διαδικτυακά στον Γιάννη Πολίτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Τον ευχαριστούμε και τον τιμούμε για την μεγάλη προσφορά του», σημείωσε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ευχήθηκε «καλό ταξίδι» στον Γιάννη Πολίτη, τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στον τελικό των «ξυρισμένων κεφαλιών».

«Ήμουν στο κατάμεστο Παλέ ντε Σπορ εκείνη τη Μεγάλη Τετάρτη, 18 Απριλίου 1984, στον αγώνα που έμεινε στη ιστορία ως ο «τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών». Ο Γιάννης Πολίτης ήταν ο αρχηγός εκείνης της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το κύπελλο σε έναν υπέροχο αγώνα. Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης είχε αρχίσει να πρωταγωνιστεί. Το Παλέ να είναι γεμάτο σε κάθε αγώνα, ελληνικό ή ευρωπαϊκό, oι Έλληνες μπασκετμπολίστες να μας κάνουν τόσο περήφανους», ανέφερε, στην ανάρτησή του, ο κ. Ζέρβας, καταθέτοντας τη δικά του μαρτυρία.

«Ο Γιάννης υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ αλλά και όλες τις εθνικές ομάδες (παίδων, εφήβων και ανδρών) για πολλά πολλά χρόνια. Σήμερα φοράει και πάλι τα αθλητικά του με το νο 5 στη φανέλα και παρουσιάζεται -εκεί ψηλά- στον κόουτς Φαίδωνα Ματθαίου, αφήνοντάς μας τόσες υπέροχες μνήμες υψηλής αθλητικής απόδοσης και ήθους», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Πολίτης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 68 ετών και διετέλεσε αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στον νικηφόρο για την ομάδα του τελικό του 1984 κόντρα στον Άρη. Φόρεσε τη φανέλα του «δικέφαλου του Βορρά» για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της ομάδας, από το 1970 έως το 1984, μετρώντας 289 συμμετοχές, ενώ παραμένει στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε: «Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, έφυγε από κοντά μας ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας των ξυρισμένων κεφαλιών, ο δάσκαλος πολλών από εμάς, ο Γιάννης Πολίτης. Τη Δευτέρα (15/6) το πρωί θα είμαστε εκεί στα κοιμητήρια Καλαμαριάς να τον αποχαιρετήσουμε. Για την ακριβή ώρα θα ενημερώσουμε στη συνέχεια».


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: