Με προβιά ανθρωπιστή ο Ερντογάν: Τώρα κατηγορεί την Ελλάδα για τις «απάνθρωπες σκηνές» στον Εβρο

File Photo: Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων του νοσοκομείου Μπακασεχίρ. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT




Με ευαισθησίες για τους πρόσφυγες εμφανίστηκε ξαφνικά ο Ερντογάν  που δεν ξέχασε πάντως να βάλει εκ νέου κατά της Ελλάδας με αφορμή τα όσα ο ίδιος προκάλεσε στον Εβρο.

Συγκεκριμένα σε ομιλία του σε ένα Φεστιβάλ ταινιών και παίρνοντας αφορμή από ταινίες για πρόσφυγες, έκανε λόγο για τα ελληνοτουρκικά σύνορα μιλώντας για απάνθρωπες εικόνες που σημειώθηκαν εκεί τον περασμένο χρόνο, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δείχνει και πως συμπεριφέρονται κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στους πρόσφυγες.

Κατηγόρησε μάλιστα συλλήβδην την Ευρώπη που δεν έχει πάρει μέτρα υπέρ των προσφύγων.

«Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις  προς την Τουρκία και η χώρα μας αφέθηκε μόνη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κύμα. Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ευρώπη έγιναν θύματα της ρατσιστικής και της εχθρικής πολιτικής.  Τον περασμένο χρόνο οι απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ήταν ένα καλό παράδειγμα για να δείξει πως βλέπουν τους πρόσφυγες κάποιες χώρες της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν .

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, 25.000 άνθρωποι , οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά, πέθαναν στα ταραγμένα νερά της Μεσογείου, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία, ισχυρίστηκε με το γνωστό θράσος, είναι η χώρα που αγκαλιάζει τους πάντες χωρίς διακρίσεις, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες βάζουν ποσοστώσεις, και έκανε λόγο για πολιτικές που εφαρμόζει η χώρα του που εξασφαλίζουν περίθαλψη, εκπαίδευση και κοινωνική ενσωμάτωση, «και όλα αυτά με τουρκικά κονδύλια καθώς η ΕΕ και άλλες χώρες δεν έχουν προσφέρει βοήθεια».

Η ομιλία – ανέκδοτο του Ερντογάν έκλεισε με επικολυρικές ατάκες του τύπου: «Ο κινηματογράφος είναι ένα δυνατό μέσο για να μας μιλήσει για τις χαρές και τις λύπες των μεταναστών και τις ιστορίες τους».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, Anadolu

Η εκτός ορίων επιθετικότητα του χιτλερίσκου της Άγκυρας: Έθεσε πλέον σε ισχύ το Casus belli…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: