Οι συζητήσεις Σπέχαρ με Πρόεδρο και κατοχικό ηγέτη για έκθεση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα γίνει διαδικτυακά

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. ΚΥΠΕ, STAVROS KONIOTIS
Διαδικτυακά αναμένεται να γίνουν, στις αρχές Ιουλίου, οι συζητήσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενόψει της κυκλοφορίας της έκθεσης του Αντόνιο Γκουτέρες, για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η έκθεση αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Ιουλίου και οι χωριστές συζητήσεις της κ. Σπέχαρ με τους δυο ηγέτες αναμένεται να λάβουν χώρα μεταξύ 5 και 10 Ιουλίου.

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ είθισται να έχει χωριστές συναντήσεις με τους δυο ηγέτες πριν την κυκλοφορία της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ, ωστόσο λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, αυτή τη φορά οι συζητήσεις αναμένεται να γίνουν διαδικτυακά, είπε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.

Εξάλλου, η κ. Σπέχαρ θα ενημερώσει από τη Λευκωσία, επίσης μέσω διαδικτύου, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο αναμένεται να συνέλθει μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσει το θέμα της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Πληροφορίες από:
ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία

Ναυτική δύναμη των χωρών της Ε.Ε. στην ανατολική Μεσόγειο ζήτησε η Κύπρος από τον Μπορέλ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal