Εμπόριο εκατομμυρίων με τον ανθρώπινο πόνο: Βίος και πολιτεία του εγκληματία ψευτογιατρού

H πολυτελής κατοικία του ψευτογιατρού, στην Αγία Μαρίνα, Κορωπίου, όπου στο Κορωπί, δεχόταν και ορισμένα από τα θύματά του. Photo: Hellas Journal




Ο εγκληματίας ψευτογιατρός που κυκλοφορούσε με το όνομα Νίκος Κοντός και ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τριών ανθρώπων – ενός 76χρονου και δυο εφήβων 14 και 16 χρόνων – κι έχει εξαπατήσει τουλάχιστον άλλα 45 άτομα,  είχε στήσει ένα τεράστιο οικοδόμημα απάτης και ψεύδους γύρω του, το οποίο κατάφερε να γίνει πιστευτό ακόμη κι από γιατρούς ή μεγάλα διαγνωστικά κέντρα της Αττικής.

Εμφανιζόταν χωρίς  ιατρική μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, συστηνόταν σε κάποιους ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Ο 47χρονος που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, φέρεται να είχε συνεργό τη σύζυγό του η οποία αναζητείται, ενώ ερευνάται και ο ρόλος και δυο γιατρών στην θανατηφόρα πλεκτάνη του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ήταν στενή συνεργός του η 41χρονη σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ενώ σημειώνεται ότι το ζευγάρι έχει και δύο ανήλικα παιδιά.

Εως τώρα έχουν προσδιοριστεί 45 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι πολύ περισσότερες.

Πώς εμφανιζόταν και συστηνόταν 

Ο 47χρονος άλλοτε εμφανιζόταν ως νευροχειρούργος και φυσιοπαθητικός, ενώ άλλες ως ερευνητής σπουδαίου κέντρου της Ελβετίας, με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική, την παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας. Κάποιες άλλες μάλιστα συστηνόταν και ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Υπήρξαν περιπτώσεις που εμφανίζονταν ως  “γιατρός του Βατικανού”, αλλά και του “Ερυθρού Σταυρού”, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ. Οι συστάσεις αυτές απευθύνονταν στα άτυχα, κυρίως καρκινοπαθή θύματά του.

Έκανε τον θρήσκο για να βρίσκει απελπισμένα θύματα 

“Ψάρευε” τα θύματά του σε μοναστήρια του Αγίου Ορους και εκκλησίες  όπου κατέφευγαν απελπισμένοι ασθενείς ή συγγενείς τους.

Κάνοντας τον πιστό, καθόταν ώρες ολόκληρες σε μοναστήρια και παρακολουθούσε προσεκτικά τους επισκέπτες. Όταν διαπίστωνε ότι κάποιος ήταν σε απελπισία, τον πλησίαζε και έπιανε συζήτηση μαζί του, και συστηνόταν ως “γιατρός” με εξειδικευμένες σπουδές στην Αμερική και την Ελβετία, κυρίως στην ογκολογία.

Έδειχνε πρόθυμος να βοηθήσει τα υποψήφια θύματά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον ενδιαφέρει «πρώτα απ΄ όλα η αλληλεγγύη στον άνθρωπο» και πως με τις εγκεκριμένες “θεραπείες του” είχε σώσει πολύ κόσμο.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για να πείσει τα θύματά του, προκειμένου να αναλάβει αυτός την θεραπεία των ατόμων που προσέγγιζε ή στενών συγγενών του. Κάποιους από αυτούς φέρεται να τους δεχόταν στην πολυτελή βίλα του – “φρούριο” στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, ενώ τους περισσότερους σε δύο ιατρεία γιατρών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν και αυτοί από τον “διάσημο συνάδελφό τους από το εξωτερικό”, που ήθελε να βοηθήσει καρκινοπαθείς.

Παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις ο δράστης πήγαινε σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ενώ “συντόνιζε” χειρουργικές επεμβάσεις.

  • Μέχρι που κάποια στιγμή ένας χειρουργός παρατήρησε ότι ο “συνάδελφός του” έψαχνε αντισηπτικό τζελ για να απολυμάνει τα χέρια του, πριν από ένα χειρουργείο, και τότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Αποκαλυπτική μαρτυρία του πατέρα ενός θύματος

Η μαρτυρία του πατέρα ενός εκ των θυμάτων του ψευτογιατρού είναι αποκαλυπτική. Ο πατέρας ενός εκ των εφήβων που κατέληξε, μίλησε στο Open TV:

«Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

«Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι “άχρηστη” και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος.

«Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν “δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”» κατέληξε.

Συνεργασία και με κλινική

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν όμως του προτάθηκε να ενταχθεί στο δυναμικό της κλινικής  ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να προσκομίσει κάτι για να αποδείξει την ιατρική του εκπαίδευση.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τς γνωριμίες του ο 47χρονος.

HJ με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/OpenTV/kathimerini.gr

Πολυσχιδής απατεώνας ο ψευτογιατρός: Είχε αποσπάσει 55 εκατ. ευρώ από τον Κοντομηνά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: