Ας σταματήσει το “γλύψιμο” στην Κίνα για την ασήμαντη βοήθεια που δίνει: Έχει πολλές ευθύνες….

ΚΙνέζοι στρατιώτες παρελαύνουν κοντά στην αγορά Xinfadi που έκλεισε λόγω νέων κρουσμάτων κορωναϊου, στο Πεκίνο. EPA, ΕFE, ROMAN PILIPEY




Η κυπριακή κυβέρνηση, όπως και οι πρέοδροι και πρωθυπουργοί πολλών άλλων χωρών, έσπευσαν να ζητήσουν βοήθεια από την Κίνα και στη συνέχεια να την ευχαριστήσουν με τη σχετική …υπόκλιση.

Μακάρι να περάσει αυτό το κακό, που δημιούργησε η Κίνα -χωρίς να δέχομαι τους ισχυρισμούς των ψεκασμένων ότι το έκανε επίτηδες. Δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Μόνο υποψίες υπάρχουν λόγω των συνεχών δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο.

Αλλά, αν ήταν υπεύθυνη η κυβέρνηση, η Κίνα θα είχε ενημερώσει όλες τις χώρες από την πρώτη στιγμή. Δεν το έπραξε και γι’ αυτό ελέγχεται. Προκάλεσε μία καταστροφή και μέχρι το τέλος μπορεί να χαθούν πολλές-πολλές χιλιάδες συνάνθρωποι μας.

Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να διαβάζουμε τα ευχαριστήρια των κυβερνήσεων της Κύπρου, της Ελλάδας, και άλλων χωρών προς το Πεκίνο. Διότι συμβαίνει αυτό που ο σοφός λαός μας το λέει με 2-3 λέξεις: Κάψε με και άλειψε με λάδι…

HELLAS JOURNAL

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ξύπνησαν οι Βρυξέλλες: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντεπιτίθεται στην κινεζική εκστρατεία παραπληροφόρησης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: